vrijdag 31 mei 2024

Moab here we come!

 Allereerst wil ik iedereen bedanken die ons blog weer leest, het is zo leuk om de reacties te lezen en we waarderen het enorm!

Ten tweede zeg ik nu alvast sorry, dit blog bevat namelijk nogal veel foto's en superlatieven over vandaag. Neem het me alsjeblieft niet kwalijk maar wat ik schrijf is echt de waarheid!

De dag begon vandaag iets later dan gisteren, we waren nu rond een uur of 7 wakker, en na een verkwikkende douche gingen we beneden ontbijten. Het was redelijk en daar wil ik het graag bij houden πŸ˜‚. Rond een uur of half 10 zijn we de auto ingestapt en vertrokken we richting National Park The Arches in Moab. Ook voor dit park moet je een reservering hebben en helaas was de enige beschikbare tijd in ons geval 15 uur, dat krijg je als je nogal laat boekt dus we klagen niet hoor. 

We reden een heel stuk langs de Colorado River:



We gingen eerst naar een park waar Mill Canyon Dinosaur Trailhead waar dinosaurussporen en fossielen te vinden waren, wat waren we blij met de 4x4 functie op de auto zeg! De weg erheen was namelijk nogal slecht (understatement van de eeuw) maar we hebben het gered. Hierbij wat foto's:








Na daar een uurtje te hebben doorgebracht zijn we in Moab een snel hapje gaan eten bij een restaurant met een zeer toepasselijk logo πŸ˜‰en was het tijd voor ons bezoek aan The Arches.

Ik kan hier eigenlijk alleen maar over zeggen: wat ontzettend gaaf, imponerend, schitterend en adembenemend! Na elke bocht zagen we weer een prachtige rotspartij en het grappige is dat je in bepaalde rotsen vormen herkende zoals mensen en dieren. We zijn een paar keer uitgestapt en hebben de korte route naar de North and South Window en de Turret Arch gelopen en ons ook daar vergaapt aan alles! Ik laat de foto's lekker voor zich spreken, hoewel het onmogelijk is om deze schoonheid op de foto te krijgen.














Na het bewonderen van deze schitterende rotspartijen zijn we naar Moab gereden want er moesten natuurlijk nog koelkast magneten en andere zaken gescoord worden. Terwijl we de winkeltjes doorstruinden ging Ron even kijken of er restaurants waren in het plaatsje Nucla in Colorado, daar hadden we namelijk een Airbnb geboekt voor vannacht. Mazzel dat hij dat deed want er blijken maar liefst drie eetgelegenheden te zijn en die sluiten om 20 uur! We hebben daarom maar (weer) gegeten bij Pasta Jay's waarbij we graag aantekenen dat we de vestiging in Boulder leuker vonden (en vriendelijker personeel).

Na het eten zijn we de auto weer ingestapt en naar Nucla gereden. De rit duurde ongeveer 1.5 uur en we kwamen echt in de middle of nowhere terecht. Kennen jullie die typisch Amerikaanse films met huisjes (type houten stacaravan) op het platteland? Nou, daar zitten we nu dus! Eerlijk gezegd was onze eerste gedachte dat dit niet veel kon zijn (afgaand op de buitenkant) maar het blijkt uiteindelijk wel mee te vallen. Ach, het is weer eens iets anders en het is maar voor 1 nachtje πŸ˜‚. Om even aan te geven hoever we overal vanaf zitten, de dichtstbijzijnde Walmart is meer dan 3 uur rijden......

Hier een kleine impressie:







Nou, dat was het wel weer voor vandaag. Morgen rijden we naar Telluride en hebben we een Airbnb geboekt voor 2 nachtjes in de buurt van Durango. Bedankt voor het lezen en tot het volgende blog maar weer!


donderdag 30 mei 2024

Rocky Mountain High

De dag begon lekker (ahum) vroeg, om 5.45 waren we al wakker..... Fijn die twee uur tijdsverschil met Florida! Maar ja, het was niet anders dus heeft Ron eerst koffie gezet (heel belangrijk) en ben ik mijn blog gaan maken. De kids bleken uiteindelijk ook al heel vroeg wakker te zijn maar dat hebben we later pas gehoord. We hadden gisteren al spullen voor ontbijt meegenomen bij Target dus het ontbijt werd in onze kamer genuttigd waarna we alle spullen in hebben gepakt en de auto hebben ingeladen. 









Uitchecken was een fluitje van een cent en we gingen onderweg naar Rocky Mountain National Park. Ron had een mooie route gevonden die ons naar Estes Park bracht, hiervoor moesten we eerst door Nederland. Aangezien Robert-Jan een foto van hemzelf had gestuurd bij dit bord hebben wij er ook maar eentje gemaakt 😊.






De route naar Estes Park was inderdaad heel mooi en bij aankomst daar bleek het ook nog een leuk plaatsje te zijn met heel veel kleine winkeltjes die allerlei spullen verkochten die je eigenlijk niet nodig hebt! We zagen deze grappige spullen buiten bij een winkel:



We gingen uiteraard niet met lege handen weg, we zijn prima geslaagd voor t-shirts en magneten!

De volgende stop was Rocky Mountain National Park. Hiervoor moet je van tevoren reserveren (let daarop als je plannen maakt om erheen te gaan) en we hadden een tijdslot om naar binnen te gaan tussen 11 en 13 uur. Pascal zag al heel snel een paar schattige herten en gedurende de route hebben we nog meer wildlife gezien. Bijgaand een selectie:



We wilden vervolgens een route rijden, Bear Lake, maar tot onze verbazing moest je hier dus een apart ticket voor hebben. Even ter verduidelijking, deze route bevindt zich dus binnen het National Park. We hadden geen zin om extra te betalen en zijn dus omgekeerd en zijn de 34 opgereden om Trail Ridge Road te doen. Deze weg bleek echter boven afgesloten te zijn vanwege sneeuw. Op internet stond overigens dat de weg vanaf Memorial Day open zou zijn dus verwachtten we geen problemen, moeder natuur had blijkbaar besloten dat ze nog sneeuw over had! Dit betekende dat we daar wel een aantal foto's hebben kunnen maken en lol hebben gehad met heel veel chipmunks maar daarna een heel stuk om moesten rijden om in Glenwood Springs te komen waar we een hotelovernachting hadden geboekt (ach, het was "slechts" 2 uur extra 😟 door de afsluiting). We vonden het overigens wel heel vreemd dat er bij de ingang van deze weg helemaal niets aangegeven stond dat het gesloten was. Hierbij de foto's van bovenop de berg:















Had ik al gezegd dat het behoorlijk koud was?

Omdat we nog bijna 4 uur moesten rijden naar het hotel doken we de auto weer in en gingen op weg. Onderweg hebben we allerlei soorten weer gehad. Regen, natte sneeuw en zonneschijn wisselden elkaar in rap tempo af!

De route was overigens schitterend en de oohs en aahs waren niet van de lucht!












Pascal had in de auto (tijdens de schaarse momenten dat we bereik hadden πŸ˜‚) al een restaurant gevonden in Glenwood. Het is een bbq restaurant genaamd Smoke en ze hadden hele goede reviews, aldus zoonlief (we hebben hem al aardig wat geleerd als zeg ik het zelf). Bijkomend voordeel bleek dat het letterlijk aan de andere kant van de snelweg lag, op 13 minuten loopafstand, dus gingen we via de loopbrug naar de overkant en hebben heerlijk gegeten. Beetje jammer alleen voor Pascal dat de spareribs net op waren en daar had hij dus heel veel zin in!







Na het eten hadden drie leden van ons gezin trek in een ijsje dus gingen ze in de rij bij de ijssalon.












Een paar winkels verderop zagen we deze winkel. De naam doet toch echt iets anders vermoeden dan hetgeen ze verkopen! Ik zie het al helemaal voor me, een man die tegen zijn vrouw zegt dat hij naar Hookers gaat......













We vonden het daarna wel mooi geweest en zijn weer terug gewandeld naar het hotel. 
















Glenwood Springs is overigens een ontzettend leuk plaatsje en een absolute aanrader. Wij hebben het hotel hier geboekt omdat we morgen dus naar de Arches in Moab gaan en het hiervandaan ongeveer 2 uur rijden is.

Nou dat was het weer voor vandaag. Bedankt voor het lezen en tot morgen maar weer!!

P.S. alle respect voor Ron, hij heeft ons overal veilig heengebracht 😍.