zondag 6 mei 2018

Druk, druk, druk

Zoals ik in mijn vorige blog schreef kregen we nog meer visite. Huub, Ellen, Anna en Jette zouden zondag 29 april om 10 uur met Lufthansa via Frankfurt naar Orlando vliegen. Let vooral op "zouden" want het was precies op de dag dat Schiphol plat lag vanwege een stroomstoring........ Helaas hield dit in dat ze de vlucht niet gingen halen want niets deed het op Schiphol. Na veel vijven en zessen werden ze omgeboekt naar een vlucht van 13.00 uur met Delta naar Detroit en dan naar Orlando met een overstap van circa 1,5 uur. Omdat Huub gedeeltelijk in een rolstoel zit hadden ze extra begeleiding en dat heeft ervoor gezorgd dat ze de vluchten allebei gehaald hadden en rond 20.30 uur op MCO landden (tikkeltje gesloopt maar dat mocht de pret niet drukken). De vakantie kon beginnen!

Ons huis zat dus vol, elke slaapkamer was bezet en in Michelle's kamer hadden we een extra luchtbed neergelegd want we kwamen 1 bed tekort. De rest van de week verliep heel gezellig. We gingen naar Walmart waar Jette rondgereden werd door Anna:

We hebben de bbq aangezet:


We gingen lekker uit eten bij Bahama Breeze want Huub was een paar weken geleden 60 jaar geworden:

Pascal, Bep, Jannie en ik zijn naar de minigolfbaan bij Blizzard Beach geweest. Het was een enorm leuke ervaring om met 30 graden Celsius onder het genot van kerstliedjes (echt waar!) op een (nep)besneeuwde baan te spelen. 

 

 

 

 

 

En toen brak, na 12 gezellige dagen, het onvermijdelijke moment van vertrek aan. Vrijdag 4 mei gingen Bep, Jannie en Michelle weer terug naar huis. Maar niet voordat we een tussenstop hebben gemaakt bij villa Aiyana want die hadden Bep en Michelle nog niet gezien. Ze vonden het absoluut fantastisch, Michelle was niet uit de gameroom te krijgen ;). Rond een uur of 2 vertrokken we richting MCO en gaven we de koffers af bij de curbside balie, dat scheelt een hoop tijd hoor want iedereen staat binnen in de rij terwijl daar vrijwel niemand was! We haalden nog wat te drinken bij Starbucks en kletsten nog even in de hal.
 

Ik zal niet teveel uitweiden over het afscheid maar het was niet leuk, dat zullen jullie wel begrijpen!

Na heel veel zwaaien gingen wij naar de auto toen ik al een sms van Delta kreeg met de mededeling dat hun vlucht een half uur vertraging had, dit hield in dat ze nog maar een half uur overstaptijd op Atlanta hadden. Michelle is meteen bij de balie gaan vragen wat de mogelijkheden waren waarna ze wat verder voor in het vliegtuig werden gezet zodat ze er snel uit konden, volgens de medewerkster hoefden ze zich niet druk te maken.

Dat bleek uiteindelijk ook wel want op Atlanta waren ze keurig op tijd bij de gate maar hadden nog een uur vertraging helaas. Maar goed, ze hadden het allemaal gehaald en de terugvlucht is prima verlopen en dat is het belangrijkste!

Zaterdag (gisteren dus) is Pascal met de Hartmannetjes naar Wild Florida geweest, wij moesten helaas werken maar dat was niet anders. Ze hebben een airboat ride gedaan en zijn heerlijk aan de wandel geweest. Pascal heeft nog een pluchen Maki gekocht en die mocht even bij Ron zitten:

Vandaag (zondag) hadden we een afspraak met een huiseigenaar waarna we nog wat af moesten handelen bij een ander huis op Watersong in Davenport. Wat als een gewone dag begon werd toch een beetje spannend want Ron kreeg een telefoontje van Lynn (de andere Nederlandse property manager) met de vraag op wij op Watersong zaten. Wat bleek, aan de overkant was een schoonmaakster een huis van Lynn aan het schoonmaken en toen zij naar buiten wilde zat er een alligator voor de deur! De schrik was natuurlijk groot want die wil je niet tegenkomen. We gingen meteen naar buiten, Ron gewapend met zijn slangentang en ik met mijn mobiele telefoon want dat is natuurlijk leuk voor later! Het bleek een gator te zijn van ongeveer 1.20 meter en toen Ron er heldhaftig op afging begon hij stevig te blazen, Ron deed een poging om hem met zijn tang te grijpen maar dat lukte helaas niet dus begon hij hem op te jagen langs het huis met de bedoeling hem in het achtergelegen meertje te laten eindigen. Helaas was deze gator niet bepaald snugger want hij schoot dwars door een poolscreen heen het zwembad in en kon er niet meer uitkomen. Er kwamen inmiddels meer mensen kijken want dat zie je natuurlijk niet iedere dag! Ron belde uiteindelijk met de politie en na een kwartiertje kwam er een sheriff kijken waarna hij een trapper heeft gebeld. Dit zou ongeveer een uur duren dus pakte meneer agent maar een stoel en is buiten de overkapping gaan wachten. Wij zijn nog even bij de overburen geweest om e.e.a. te regelen (wij managen dat huis) en toen we weg wilden gaan was de trapper net gearriveerd. Het vangen van de gator had nog wat voeten in de aarde want daar had hij uiteraard geen zin en maar het is uiteindelijk toch gelukt. De bek van deze kleine crimineel werd dichtgeplakt en we mochten hem nog even fotograferen waarna hij werd afgevoerd naar een ander meer. Zie hier de fotoreportage:





 

 


Na dit spannende intermezzo zijn we vertrokken naar Country Creek want Jose, haar man en een vriendin waren gearriveerd en hadden nog wat spulletjes voor ons meegenomen (nogmaals bedankt daarvoor!). We kenden elkaar alleen via Facebook dus maakten we eerst kennis en hebben gezellig zitten kletsen. Rond een uur of 5 namen we afscheid en gingen we op huis aan. Vanavond moesten we nog even wat afgeven bij een huis waarna we pizza zijn gaan eten bij Diromio's, het was erg lekker! 

Tot zover weer onze belevenissen, tot de volgende keer maar weer!























16 opmerkingen:

José zei

Was weer een superdrukke maar heel gezellige week weer voor jullie. Was leuk om jullie te ontmoeten, zullen al het leesvoer bewaren!

Skihofjes zei

Ja die zelfde dag kwam Thierry hier aan. Gelukkig was er voor hem een stoom storing want hij had zilch verslapen!!!!!!!! Dus met heel veel geluk is hij omgeboekt en kwam in de avond aan met 4 uur vertraging. Ook Delta. Dubbel Gelukkig voor hem die storing want “ik zei de gek” had me niet gerealiseerd dat hij nog geen ESTA had. Dus die kon ik nu mooi nog aan vragen om 3 am hier. Gelukkig. Dus voor ons kwam t dubbel goed uit deze storing. Voor 99 % niet maar die 1% wel. Haha wij zijn jullie weer over een +\- 5/6 maanden. Veel succes verder. Tot later alligator

2theusa/Christa zei

Wauw, wat een avontuur met de alligator! Jullie maken nog eens wat mee. Ik snap dat het afscheid lastig was voor jullie allemaal...
groetjes Harm en Christa

Sonja zei

Wat een geluk voor die kleine schooier dat hij in een ander meertje werd gezet, het zou zo maar anders voor hem hebben kunnen aflopen.
Jullie hebben een druk, gezellig leven. Begrijp dat afscheid nemen moeilijk is voor jullie allemaal.

Hannie zei

Wat een gezellige drukte bij jullie.
Ik begrijp dat het strand vervangen is door spannendere actie!

Renee de Korte zei

Jeetje wat een volle bak, maar wel heel gezellig! Ja dat afscheid nemn is wel een dingetje natuurlijk en helemaal,niet leuk, maar jullie hetbweervheel gezellig gehad met elkaar!
Wat een avontuur met die gator, maar weer goed afgelopen allemaal!
Geniet weer lekker verder van alles daar!

De Moolenschotjes zei

Zo jullimaken het wel mee zeg.
Wat een verhaal van die aligator.
Dacht die zitten niet in watersong nou mooi wel,dus nu extra op m’n hoede van de zomer😄
Jammer dat Michelle alweer naar huis moest,zal inderdaad niet leuk zijn om ze weer te zien gaan.
Maar hopelijk komt ze van de zomer weer..

Mariska zei

Afscheid blijft moeilijk, hoeveel aanloop er ook tussendoor komt. Ik dacht laatst nog toen ik op fb verhalen las over de alligators die steeds dichterbij komen, zal toch wat zijn als dat ook bij Ron en Monique gebeurd, haha, en zorgt wel weer voor mooie verhalen op het blog :)

boumau zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Caro zei

Afscheid nemen blijft erg moeilijk kan ik me zo voorstellen.. Jullie hebben weer een fijne tijd gehad samen en ze zal vast zo snel mogelijk weer komen.
Wat een avontuur met die gator! Wat dapper dat jullie het geprobeerd hebben zeg. Ik check nog eens extra voor ik een duik neem. ..

Ronald zei

Wat een drukke dagen weet maar gezellig wel de familie om jullie heen. Helaas hebben die afscheid genomen en zijn weer terug naar NL. Wat een verhaal met de alligator. Gelukkig zitten er rondom ons huis veel van die rode kardinalen die het hoogste woord fluiten. Werk ze deze week.

Gr. Ronald

Gerrit en Joke zei

We zijn ook weer bij ja afscheid nemen is niet leuk
Je moet er niet aan denken Joke kijk altijd eerst door de lamelle voor dat ze naar buiten gaat

Cindy zei

Zo, dat was volle bak ja! En lastig, om dan weer afscheid te moeten nemen...
En je maakt zo eens wat mee haha, een gator voor de deur. Is weer eens wat anders :-)

Monique1968 zei

Zeker zijn moeder kwijt, die gator. Wat een belevenis. Prachtige beesten, maar wel van een afstand, brrrr.

kimmie zei

zo lekker druk helaas dan altijd weer dat afscheid maar een heerlijke tijd gehad..
Wat eeen poepie is die gator

Ilse zei

Wat een gezellige drukte daar!! En oh wat een verhaal van de kleine gator zeg !!! Gelukkig opgelost zonder kleerscheuren.