dinsdag 5 februari 2019

S.O.S. en meer!

En waar staat S.O.S. voor? Save Our Squirrel!

Michelle was op 20 januari op de Farmers Market bij Lake Eola toen er op een bepaald moment een man (beetje wazig type) naar haar toe kwam en vertelde dat hij een gewonde eekhoorn had gevonden en niet wist wat hij ermee aan moest. Michelle was samen met een vriend en vroeg een beetje achterdochtig of ze hem kon zien want ze wist niet zo goed wat ze met deze meneer aan moest. Hij bleek dus inderdaad een hele kleine eekhoorn met een hangend achterpootje en een bloedneusje te hebben, Michelle zei dat ze wel voor de kleine patient zou zorgen waarna ukkie dus in haar mouw kroop en daar bleef zitten. Ze ging naar haar auto, trok haar jas voorzichtig uit en zette de verwarming lekker hoog waarna ze naar huis ging en onderwijl mij opbelde. Thuisgekomen hebben we de kleine in een kattenbench gezet en Izzy vond het super interessant!

We hebben de mand uiteindelijk maar naar Michelle's kamer gebracht want dat was veiliger in verband met de katten, en probeerden hem/haar te voeren.

 
Michelle had ondertussen uitgevonden dat er een opvang voor wildlife was bij Lake Nona (45 minuten rijden) en heeft ze opgebeld om te vragen wat ze kon doen. Ze kreeg te horen dat we haar warm moesten houden en dat ze kon proberen om pindakaas te voeren, maandag kon ze haar naar de opvang brengen want ze waren gesloten. We haalden een paar handwarmers bij de Walgreens en deden deze tussen handdoeken waarna ertussen kroop en ging slapen. Michelle was er niet gerust op en is 's nachts nog wakker geweest om te checken of kleintje nog leefde..... Gelukkig was dit het geval en ze was een stuk levendiger dan de dag ervoor. We kroelden een beetje met haar en ze kroop steeds lekker bij Michelle:

 

Uiteindelijk is Michelle naar de opvang gegaan en vertelde de medewerkster haar dat de eekhoorn pas 6 tot 7 weken oud was en een zeer goede kans had dat ze terug kon naar de natuur als ze oud genoeg was. Wat een enorme opluchting was dat!

In de weken daarna gebeurde er niet heel veel schokkends. Michelle had eindelijk de zeer begeerde frikadellen binnen, deze hadden we besteld bij een Nederlandse webshop in Michigan, de smaak was goed alleen de buitenkant smaakt een beetje naar braadworst. Maar goed, beter dan niets nietwaar?
Uiteraard was dit niet het enige wat we besteld hadden, ze hadden namelijk ook beschuit en allerlei lekkere koekjes :).

Verder gingen Ron en Michelle samen met de motoren op pad:
 

29 januari hebben we Daan opgehaald van het vliegveld, hij blijft gezellig twee weken bij ons. Michelle bracht Pascal onderwijl naar de Winter Park High School voor de eerste repetitie avond voor het Orange County All Guitar Concert dat op 1 februari plaats zou vinden. Twee dagen later (donderdag dus) heb ik hem op advies van zijn leraar een uur eerder uit school gehaald en zijn we wederom naar Winter Park gereden. Eerst even lekker gegeten bij de Cheesecake Factory en vervolgens had hij van 18 uur tot 20.30 uur repetitie.

 
De volgende ochtend moest hij al om 8.30 uur aanwezig zijn, Ron bracht hem erheen en ik heb hem 's middags om 15.30 uur weer opgehaald. Omdat hij om 18 uur alweer present moest zijn hebben we wederom in Winter Park iets gegeten en gedronken waarna het tijd was om hem weer te brengen.
 

De ouders mochten heel even in de zaal blijven tijdens de laatste repetitie, deze foto van Pascal heb ik gemaakt toen hij zat te oefenen:


Ron, Michelle, Daan en Sally kwamen rond 18.30 uur aan waarna we de zaal in mochten en het concert om 19 uur begon. De dirigent was ingevlogen vanuit Las Vegas en bleek een bekendheid in de gitaarwereld te zijn. Zijn naam is Bill Swick, hij heeft een eigen bedrijf in gitaren en heeft ook een boek geschreven, Pascal was behoorlijk onder de indruk. Het concert was echt geweldig en er kwam nog een kleine verrassing. De dirigent had namelijk een van zijn eigen gitaren meegenomen en had gevraagd wie er een stukje solo op die gitaar zou willen doen. En ja hoor, Pascal mocht als eerste plaatsnemen en spelen! Echt supergaaf!! Klik hier voor de video: Pascal solo

Na afloop kregen ze een daverend applaus en hebben we nog wat foto's met zijn leraar, de dirigent en Courtney (het andere geselecteerde meisje van zijn school) gemaakt waarna we op huis aan zijn gegaan.


 

Zaterdag was een gewone werkdag en zondag kwam Hannie aan op Orlando Sanford. Helaas had ik het zelf een beetje druk dus heeft onze eigen Uber chauffeuse Michelle haar opgehaald. Heerlijk dat ze er weer een weekje is en gelukkig heb ik het nu niet zo heel erg druk dus kunnen we leuke dingen ondernemen in combinatie met wat huizen.

Maandag (gisteren) stonden er een paar huizen en enkele onverwachte opdrachten op het programma dus hebben we samen gewerkt met een kleine tussenstop bij Five Guys, Burlington, Bath and Bodyworks en Walmart. 's Avonds hebben we lekker gegeten bij Gators Dockside.

Vandaag zijn Hannie, Daan en ik naar Blue Spring Statepark geweest want we wilden graag manatees bekijken en die zitten daar nu in verband met het warme water in de springs. Ron had eerst nog een klus maar zou zich later bij ons voegen. Na een voorspoedige rit arriveerden we rond 10.15 uur in de straat waar de ingang zich bevindt en hebben er vervolgens ruim 25 minuten over gedaan om binnen te komen want we bleken niet de enige te zijn, haha. Ron kwam ongeveer 3 kwartier later aan en stond dus ook in de file. Maar goed, we waren er en hebben de boardwalk gewandeld met als resultaat 2 gordeldieren en een eekhoorn maar geen manatees....... We hoorden gelukkig van andere bezoekers dat we ze wel konden zien als we de andere kant op zouden gaan en dat klopte inderdaad. Wat een mooi gezicht was dat zeg!
 

 

 






We zijn er uiteindelijk een uur of 2 geweest waarna we rustig op huis aan zijn gegaan en lekker thuis hebben gegeten. We hadden als toetje een heerlijke taart van de Publix, gemaakt met Nutella want het was vandaag World Nutella Day!
 



Tot slot nog een paar leuke foto's:
 

 
We hopen dat jullie het weer leuk vinden om over onze belevenissen van de afgelopen weken te lezen en graag tot de volgende keer maar weer!









7 opmerkingen:

Jacqueline zei

Weer heerlijke weken en wat zal je trots op je kinderen zijn. Een die zich zo lief inzet voor de natuur en de ander die een solo durft te spelen. Heel veel plezier met je vriendin deze week. Weer wat tijd met elkaar zal heerlijk zijn

Renee de Korte zei

Hartstikke leuk om weer jullie belevenissen in Florida te lezen!
Pascal doet het goed zeg, misschien wordt hij ook wel een bekend gitarist who knows.
En wat fijn, dat het goed gaat komen met de kleine eekhoorn. Geeft toch een super gevoel voor jullie!
Gezellig dat je vriendin er weer is, have fun together!

Ronald zei

De kids zijn goed bezig, de één met een eekhoorn en de ander met zijn gitaar. Casa Biegelaar is bezet door Hannie, dat gaat weer een gezellige week worden, hopelijk hebben jullie het niet te druk met de werkzaamheden. Het blijft leuk om jullie belevenissen te lezen, nogmaals dank daarvoor.

Gr. Ronald

De Moolenschotjes zei

Weer leuke weken en er gebeurt genoeg bij jullie..
Was ook net iets voor Michelle om voor dat kleine eekhoorntje te zorgen.
En Pascal gewoon solo super knap.
Nu weer gezellige visite uit Nederland geniet ervan

José zei

Lekkere drukke weken hoor. Leuk om te lezen dat de kids ook hun draai helemaal hebben gevonden.

Hannie zei

Het is weer gezellig, bedankt alvast voor de gastvrijheid!

Mariska zei

Fijn om weer te lezen over jullie leven in Florida, leuk om te zien hoe ieder zijn draai echt heeft gevonden.