woensdag 4 september 2019

Preparing for Dorian

Het zal niemand ontgaan zijn dat er vanaf vorige week dinsdag een behoorlijke orkaan genaamd Dorian onderweg was richting Florida. Volgens de eerste berichten zou hij van zondag op maandag aan land komen dus de Floridianen (en wij uiteraard ook) gingen zich voorbereiden (lees hamsteren) op wat zou gaan komen.

Woensdagavond besloten Michelle en ik dus inkopen te gaan doen bij onze plaatselijke Walmart, en we waren niet de enige....... Het was zo druk dat we met veel pijn en moeite een parkeerplaatsje konden vinden en (waar we normaal bij de ingang een karretje pakken) namen we een wagentje mee die op geheel Amerikaanse wijze achtergelaten was tussen een paar auto's! Eenmaal binnen leek het wel oorlog. Het vak met houdbaar brood was helemaal leeg en ook water was niet meer verkrijgbaar dus dat begon al goed. We stortten ons daarom maar op de vakken met instant noedels, pasta enz (waar je alleen maar water aan toe hoeft te voegen). Michelle's idee van noodvoorraad was iets anders dan mijn idee, zij sloeg o.a. chips in 😂! Enfin, na een goed uur besloten we te gaan betalen en liepen naar de kassa's. De rijen waren mega en iedereen stond geduldig te wachten en met elkaar te praten, echt een hele aparte ervaring dit. Hierbij een kleine impressie:
 

 

Thuisgekomen ben ik een brief gaan maken voor gasten die in onze huizen verbleven om ze te waarschuwen voor wat zou gaan komen, ook is er een mail gemaakt om de eigenaren in te lichten over onze werkwijze.

Donderdagochtend zijn we al vroeg begonnen om de huizen te gaan prepareren, dit hield in dat we alle tuinmeubels en decoratie naar binnen hebben gebracht zodat het niet alle kanten op zou gaan waaien. Gelukkig waren een heleboel huizen leeg dus kon alles in de woonkamer en keuken geplaatst worden.
 









Eind van de dag hadden we ongeveer de helft van de huizen klaar dus we lagen mooi op schema, na een korte tussenstop bij Publix alwaar ze nog wel water hadden konden we naar huis.

De volgende ochtend bracht Michelle Pascal naar school (ivm schoolfoto's wilde ik hem niet op de fiets laten gaan) en gingen Ron en ik met z'n tweeën met de truck op pad om het restant van de huizen met zwaarder meubilair samen te doen. Ook deden we dit omdat brandstof een probleem kan worden met de naderende orkaan, het is dan slim om brandstof te sparen. Ook dit verliep allemaal zonder noemenswaardige problemen en eind van de dag waren we bijna klaar. Inmiddels hadden we ook nog een paar annuleringen voor aankomsten in het weekend gehad dus de laatste 3 konden we zaterdag nog in orde maken. Overigens kregen we toen ook de berichten door dat de orkaan waarschijnlijk langs de oostkust omhoog zou gaan en gelukkig niet over Florida en dat wij pas iets zouden merken rond dinsdag/woensdag, maar goed wij waren klaar en lieten niets aan het toeval over! Uiteraard verschenen er allerlei melige foto's op Facebook, deze wilde ik jullie niet onthouden:
 

 

 





Denk overigens niet dat we er heel licht over denken maar we proberen uiteraard wel positief te blijven en een beetje lachen kan geen kwaad!

Vrijdagavond besloten we om mijn auto nog even van wat brandstof te voorzien. Bij onze 7 Eleven was alles op dus weken we uit naar het dichtstbijzijnde tankstation op Disney. Ze hadden nog wel brandstof maar het leek wel of het druppeltje voor druppeltje in de tank verdween, Ron viel bijna in slaap!

Wat ook standaard gedaan wordt op het moment dat er een orkaan aankomt is het vrijgeven van de tolwegen zodat iedereen de kans heeft om te vluchten:


Uiteraard hielden we het nieuws goed in de gaten, de vele tv-zenders voorzien ons van allerlei nuttige informatie:

We kregen de verwoestende beelden vanaf de Bahama's te zien, wat een verschrikkelijke impact heeft Dorian daar gehad. We werden er stil van......

Inmiddels werd het dinsdagavond en regende het behoorlijk, de wind leek mee te vallen dus we wachtten geduldig af. Volgens de laatste berichten zou het morgen eind van de dag allemaal over moeten zijn en gaat het leven weer gewoon door.

En dat bleek ook zo te zijn. Na een prima nachtrust (met slechts regen en wat wind) stonden we op en het zag er allemaal niet slecht uit. We hebben overduidelijk mazzel gehad met alles! Ron en Michelle besloten om alvast een paar huizen te bezoeken en, na een powerwash, de meubels weer op het deck te plaatsen en ik heb mezelf op de administratie gestort want dat was er de afgelopen dagen best wel bij ingeschoten.

Tot slot willen we iedereen die ons, op welke manier dan ook, een berichtje heeft gestuurd gedurende de tijd dat Dorian onderweg was hartelijk bedanken. Het is echt ontzettend lief en fijn dat zoveel mensen met ons meeleven en aan ons denken!




12 opmerkingen:

Teleton zei

En zo doen de Biegjes dat: Geen paniek want paniek is erger dan brand! Maar ondertussen wordt de situatie niet onderschat en is alles wat geregeld moet worden, goed geregeld. Petje af...!

Renee de Korte zei

Wat fijn , dat het meegevallen is, had zomaar ook veel erger kunnen zijn. Back to normal nu weer .
Ben blij voor jullie en de mensen en dieren in Florida . Bijzonder om te lezen hoe het echt aan toe gaat, die lege winkels en die benzine die zo schaars is. Nou ja dat is weer achter de rug. Fijne dag weer!

Patrick zei

Gelukkig is het 100% meegevallen, maar wat een werk hebben jullie eraan gehad zeg,
Dit zijn natuurlijk de minder leuke dingen van wonen in Florida die natuurverschijnselen. Maar tegenover staat ook veel leuke dingen.

Jacqueline zei

Wat een geluk dat het is meegevallen. Die verschrikkelijke beelden van de Bahama' s maken je inderdaad stil. Nu weer alles gaan rechtbreien en klaar maken voor de volgende gasten. Het heeft jullie op meerdere wijze de afgelopen dagen flink bezig gehouden. Heb wel veel aan jullie gedacht

Hannie zei

Jullie hebben er idd een hoop extra werk aan gehad. Maar zo fijn dat het voor Florida een storm in een glas water bleek te zijn.
Whah die foto's zijn echt hilarisch😂

Cindy zei

Gelukkig viel het achteraf mee, maar je zal wel de volle laag krijgen, vreselijk wat er gebeurd is op de Bahama's...
Fijn dat Florida gespaard is gebleven.

jolande zei

Wij waren heel erg opgelucht dat de storm voor het grootste gedeelte aan Florida voorbijging ( echt vreselijk tekeergegaan op de Bahama's pff), en opgelucht dat ons huis in goede handen is uiteraard bedankt voor jullie zorgen en mailtje met voorbereidingen. Super!!!
Uiteraard begrijpen we dat je met een huis daar meer risico loopt maar we houden nou eenmaal van Florida!!
Dat alles dan zo snel uitverkocht is he, zelfs in de supergrote winkels? Ook wel begrijpelijk als je inderdaad echt dagen binnen moet blijven moet iedereen zich toch een beetje voorbereiden.

José zei

Het bleek gelukkig een “storm in een glas water” te zijn. Wat zullen jullie opgelucht zijn dat Dorian niet aan land kwam in Florida. Wat een vreemd gezicht al die lege stellingen in de Walmart. Hoop dat alles snel weer rustig zal zijn!

Mariska zei

Gelukkig is het jullie deur voorbijgegaan, want als je de beelden van de Bahamas ziet wordt je echt niet vrolijk van. Wel erg leuke plaatjes met waarschuwingen, maar nu mag de "rust" wederkeren :)

Ronald zei

Wel fijn dat Dorian jullie deur enigszins voorbij is gegaan zonder schade of nog meer. De beelden vanaf de Bahama’s spreken voor zich, verwoestend. We hebben deze dagen veel aan jullie gedacht. Gelukkig kan het normale leven weer opgepikt worden.

Gr. Ronald

Twinmom1995 zei

Wat een geluk dat Dorian besloot om Florida links te laten liggen. Gisteren las ik dat er mensen zijn die de gehamsterde producten terug willen brengen naar de winkel. Je zou zeggen bewaar het gewoon, het eet geen brood. Ook las ik dat er commentaar was op de maatregelen die getroffen zijn door de regering. Het lijkt Nederland wel als er weer eens code rood wordt afgegeven. Moet je ze horen als het niet wordt afgegeven en het gaat mis. Dan liever 10 x voor niets.
We genieten elke keer weer van jullie verhalen. Wat hebben jullie een gaaf leven opgebouwd in Florida.
Wel hard werken maar ook volop genieten.

2theusa/Christa zei

Wat een geluk dat het uiteindelijk voor jullie meeviel. De noodvoorraad van Michelle is wel hilarisch!!