woensdag 4 december 2019

Happy Michelle, veel gezelligheid en de redding van een Disney prinses!

Nou, dat waren de weekjes wel weer moet ik zeggen! Met alles wat we hier meemaken vliegt de tijd echt voorbij en zitten we al bijna in het nieuwe jaar..... Ik bedenk me net dat we hier vandaag op de kop af twee jaar wonen!

Uiteraard is er wel weer het een en ander gebeurd in de afgelopen weken dus hierbij het verslag met (goh, verrassend) veel foto's!

We beginnen met waarom Michelle zo happy was. Heel simpel, ze was uitgenodigd door een mede Orlando Magic fan om mee te gaan naar een speciaal evenement in de NBA Experience in Disney Springs want de nieuwe tenues werden gepresenteerd en er zouden ook spelers bij aanwezig zijn. We werden dus gebombardeerd met foto's en een van de spelers (Terrence Ross) herkende haar van de vorige keer (bij Gators Dockside) waarop Michelle dus vroeg of ze een nieuwe foto met hem mocht maken want ze vond de vorige niet zo leuk 😂. Hij gaf graag gehoor aan haar verzoek, en met hem nog veel meer spelers.
 

 

 













Vrijdag 15 november zijn we met z'n vieren naar Orlando Magic tegen de San Antonio Spurs geweest. Ron had gratis tickets gekregen toen hij zijn Disney Annual Pass verlengde en we zouden in de Disney Suite zitten (klonk best chic, vonden we zelf). Bij aankomst deden alle kaarten het echter niet dus moesten we naar het loket en legden uit wat er aan de hand was, de vriendelijke meneer achter het loket liep weg en kwam terug met 4 nieuwe kaartjes. We snapten het niet helemaal want er stond namelijk op dat we in de Presidential Suite zaten...... Na ongeveer 5 keer vragen bij deze en gene ontdekten we dat we toch echt in een suite met luxe leren stoelen zaten! We zaten echt heerlijk  en hebben genoten van de geweldige wedstrijd en als kers op de taart wonnen we ook nog!
 



 

 

 

Qua werk was het in de week erna iets rustiger, dit resulteerde in een dagje vrij voor Ron en mij zodat we naar Hollywood Studios konden met Sally. We hadden FastPasses voor de Rock 'n Rollercoaster en, tot mijn enorme verbazing, is Ron er ook in gegaan! Voor wie het niet weet, Ron gaat dus NOOIT in achtbanen en aanverwante attracties omdat hij er zelf geen controle over heeft.
 













Toen we weggingen moest ik nog even een foto van dit bord bij de ingang maken, lees vooral even de laatste zin met het puntje ervoor (over pets). Hilarisch!!


We sloten af met een heerlijke lunch in Animal Kingdom Lodge, de kerstversiering was erg mooi!

 



De rest van de week bestond uit werken, werken en afscheid nemen van huiseigenaren die weer vertrokken, niets bijzonders dus! 25 november brak aan, niet alleen was dit Pascal's verjaardag maar ook kwamen Bep (die ook jarig was), Stefan en Marcel (zwager van Stefan) aan op Orlando Sanford. Dezelfde avond kwamen Ronald, Merel en Max ook aan op MCO en zij kwamen gelijk even langs om gedag te zeggen en de jarige te feliciteren! De volgende dag zijn we meteen maar met z'n allen uit eten gegaan bij Manny's Chophouse, behalve Pascal want die had geen zin.....
Uiteraard mocht een bezoekje aan de Disney hotels niet ontbreken, alles was weer prachtig versierd en dat vraagt uiteraard om foto's:
 

 

 

 

Op Thanksgiving Day (28 november) zijn we naar Blue Spring State Park geweest om manatees te kijken. Er waren er 204 geteld, zoveel hebben we er niet gezien maar toch wel een heleboel!
 

 

 

 

 
's Avonds hebben we gezellig gegourmet (is dat een woord, geen idee maar jullie begrijpen het wel). De temperatuur was nog behoorlijk hoog dus konden we heerlijk buiten eten. Michelle had haar vriendin Elizabeth en een vriend genaamd Mo uitgenodigd (want die hadden niemand om het bij te vieren, haha) en het was een dolle boel. Vooral omdat beide vrienden absoluut niet wisten wat gourmetten was. Maar goed, ze vonden het heerlijk en begrepen snel hoe het werkte!
 

 
Stefan en Marcel hebben zich overigens samen enorm vermaakt met bezoeken aan state parks, gecombineerd met vissen en hebben ontzettend veel gezien (herten, een enorme otter, gators, slangen, eekhoorns en heel veel vogels). 

Zondagavond zijn we met z'n allen uit eten gegaan (het was de laatste avond voor Stefan en Marcel want die vlogen maandag al weer naar huis helaas) bij Bahama Breeze. Heerlijk en gezellig!


Na het eten zijn we naar Celebration gereden om de kerstversiering te bewonderen. Het was prachtig en we kijken even naar de foto's:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maandagochtend stond in het teken van werken en hebben we geluncht bij Yellow Dog Eats (Stefan lacht wel maar hij was niet echt blij, alleen het feit dat hij weer naar Ester ging verzachtte de pijn).
 

Na de overheerlijke lunch was het helaas tijd om afscheid te nemen, Stefan en Marcel gingen naar Sanford en wij gingen nog even naar Winter Garden en daarna naar huis. Dit brengt me dus bij de in de titel van dit blog genoemde redding.

Wat gebeurde er? We reden op Fiquette Road (richting ons huis) en voor ons dook iedereen weer eens op de rem want het stoplicht stond op rood (normaal remmen en anticiperen kennen ze nog altijd niet). Op het moment dat Ron remde dook hij ineens de berm in en Bep en ik schrokken ons rot! We begrepen al snel waarom hij dat gedaan had want rechts naast ons scheurde ineens een kleine auto zo de struiken in en kwam tot stilstand. Ron had dus in zijn achteruitkijkspiegel gezien dat de bestuurster niet op zat te letten en week bij voorbaat maar uit in de hoop dat ze op het asfalt zou blijven, ze koos dus voor de verkeerde kant (inzicht zit ook in de Amerikaanse manier van rijden) en zat dus vast. Tot haar grote geluk was ze net op tijd tot stilstand gekomen want voor haar auto stond een behoorlijke boom! Ze kwam heelhuids maar nogal bleek uit de auto en keek vertwijfeld naar de auto want hoe krijg je die nou weer uit die struiken? Ron vertelde haar dat we naar ons huis zouden gaan om de truck op te halen en haar auto eruit te slepen. Ze zei dat het niet hoefde want ze zou AAA (de Amerikaanse ANWB) wel bellen, we zeiden dat dat niet hoefde en hebben de truck opgehaald. Ik ben bij haar ingestapt en heb telefonisch contact met Ron gehouden wat we moesten doen en na wat getrek was de auto weer vrij. De voorruit was gebarsten en van de bumper was niet heel veel meer over maar ze kon nog rijden. Ze vertelde dat ze bij Disney werkte als prinses en ik raadde meteen als welke: Assepoester! Ze gaf ons allebei een hele dikke knuffel en daarna gingen we allebei weer onze eigen weg. Ik zei later wel nog tegen Ron dat prinsessen toch beter in een koetsje kunnen rijden 😂
Dit was dus toen ze de bosjes in scheurde.....


Nou, dat was het dan wel weer zo'n beetje. Ik ben vast nog wel het een en ander vergeten maar dat komt omdat er zoveel gebeurde, hihi. Ik hoop dat jullie onze belevenissen weer leuk vinden en graag tot de volgende keer!

En ze leefde nog lang en gelukkig!





12 opmerkingen:

Renee de Korte zei

Jeetje 2 jaar alweer wat bizar snel gaat dat zeg!
Jullie maken een hoop leuke dingen mee en wat betreft versieren voor de feestdagen, daar kunnen ze wat van in Amerika!
Super voor Michelle met al die spelers op de foto!

Hannie zei

Wat super voor Michelle, maar wat zijn die mannen GROOOOOOT.
Ben benieuwd hoe vaak iemand een mini horse meeneemt naar Disney.
Je vergeet helemaal te vertellen wat Ron vond van de rollercoaster. Kwam hij er groen en geel uit of vond hij het toch wel leuk?
Wat een gezellige boel weer met alle visite, uitstapjes en etentjes.
Ron to the Princess rescue, goed gedaan! Hoop dat dit een wake-up call was voor haar en dat ze voortaan wat beter gaat opletten.

Hans (thefreeze) zei

Je hebt gewoon Assepoester gezien, wat een hilarisch verhaal zeg! En die Basketball spelers, wat zijn die gasten enorm lang zeg!

Gefeliciteerd met jullie 2 jaar in de USA, bevalt wel geloof ik zo te lezen. Dank voor weer een blog, we lezen met veel plezier mee!

José zei

Wat een gave foto’s van Michelle met de spelers, ze straalt van oor tot oor. Ook weer een gezellige drukte met alle visites en etentjes. Jullie zitten daar echt op je plek!

Mariska zei

Wat vliegt de tijd!! al weer 2 jaar in Florida en wat een geluk voor ons dat jij nog steeds gezellig het blog bijhoudt over jullie leven daar!!
Thanks en een fijne decembermaand :)

Bep zei

al weer 2 jaar in Amerika wat gaat de tijd toch snel.Het is weer leuk om je blog te lezen en natuurlijk de foto’s,geweldig.Ik ben blij dat ik er weer bij kon zijn en hoop het zo lang mogelijk te blijven doen want ik geniet er altijd van zo gezellig met en bij jullie. Dikke kus Bep.

amsterdam zei

Waren net ook in Celebration. Prachtig wat de mensen allemaal doen met kerstversiering. Dat rijden is zo herkenbaar. Verbaas me nog steeds dat hier ge-smsed en gebeld mag worden in de auto. In Californië kost dat een paar duizend dollar.

Cindy zei

2 jaar alweer, time flies when you having fun :-)

Skihofjes zei

Volgende bezoek Assepoester spotten. Lekker verhaal weer om te lezen.
Wij kennen jullie alweer 5 jaar dan. Gefeliciteerd met dit jubileum. Hahaha altijd gm heerlijk im elkaar te zien.

Jacqueline zei

Kan nooit kwaad om een "slechtziende" 😉😉prinses op je vrienden lijstje te hebben. Wat een geweldige stoelen hadden jullie met de wedstrijd. Die kaartjes waren wel heel erg goed gegeven.

Teleton zei

Jullie zouden ooit een aflevering van "Ik vertrek" kunnen vullen want er zijn veel te weinig tegenvallers in die twee jaar geweest! Ennne….die Presidential Suite....daar zou ik nou echt ook wel eens willen zitten!

Twinmom1995 zei

Weer enorm genoten van jullie verhalen. Wat is het toch gaaf.
Maar wel enorm hard werken.