zaterdag 27 juni 2020

Dingen die anders zijn dan voorheen

Omdat we merken dat dingen toch wel anders gaan dan voorheen vond ik het wel leuk om hier een blog over te schrijven!

Allereerst even iets wat gelukkig niet veranderd is: Donuts! Ron nam me mee naar DG Donuts (ik was er nog nooit geweest) en we verlieten de zaak met een zeer smakelijke buit! Ze hadden overigens wel hele originele afstandstickers op de grond 😂

 

 

We gingen op een mooie avond naar Disney Springs en daar was het nieuwe normaal duidelijk te merken. Er was maar een parkeergarage open (van de 3), parkeren was een eitje want het was niet heel druk. We wisten uiteraard al dat ze allerlei veiligheidsmaatregelen hebben dus hadden we allemaal een mondmasker op toen we richting de uitgang van de garage liepen alwaar we eerst onze handen moesten desinfecteren waarna onze temperatuur werd opgenomen, heel apart moet ik zeggen!
 

Deze borden staan er om alle regels nog even extra duidelijk te maken. Overigens vraag ik me wel af hoe ze de controles aan gaan pakken als het drukker wordt....













Vanuit de garage (naast de AMC Bioscoop) liepen we richting de Cirque du Soleil tent. We kwamen langs de nieuwbouw van de M&M's winkel, volgens Michelle is de airco er prima in orde 😂en een stukje verderop hoorden we muziek op het terras van the House of Blues. We besloten om er een drankje te nemen, bijkomend voordeel was dat we ons masker af mochten. Wat een opluchting!
 

 




De band die er speelde was erg goed en we hebben er een tijdje heerlijk gezeten waarna de maskers weer op moesten en we terug naar de auto liepen. Een "ussie" mocht natuurlijk niet ontbreken! Enne, kan iemand Ron uitleggen wat de juiste manier is om een mondmasker te dragen?
 

Volgende opmerkelijke verandering: Ron en ik hadden een afspraak bij de bank. Vanwege Covid-19 werken ze alleen op afspraak, dit hield in dat we bij aankomst moesten bellen dat we er waren en ons mondmasker opzetten. Vervolgens kwam de medewerkster naar de deur, opende deze voor ons en kwam de voorhoofdsthermometer weer tevoorschijn. Toen we goed bevonden waren mochten we mee naar binnen om onze zaken te regelen. Grappig eigenlijk, als je een paar maanden geleden met gezichtsbedekking een bank binnen zou wandelen zou je zeer waarschijnlijk in de boeien geslagen zijn en met een politiewagen afgevoerd worden en nu bedanken ze je voor het dragen!

Ik ging met Pascal kleding shoppen in de Mall at Millenia, omdat hij zo gegroeid is moest hij toch echt even passen, en bij de ingang stond dit bord:












Ik moet eerlijk toegeven dat het een beetje ongemakkelijk aanvoelt om te winkelen met masker maar we wennen er langzaam aan. We begonnen bij Abercrombie, gelukkig waren de paskamers wel open (in heel veel winkels zijn ze nog dicht), maar we slaagden er helaas niet. Volgende stop was Hollister waar Pascal slaagde voor een mooie spijkerbroek waarna we naar de foodcourt gingen want zoonlief had honger (zoals gewoonlijk).
Vervolgens ging ik even naar Victoria's Secret want ik moest een bikini terugbrengen die ik online had besteld. Ook dit was weer een aparte ervaring. Ik moest de pakbon tegen een plexiglas scherm houden die door de medewerkster gescand werd. Daarna  mocht ik de zakjes omhooghouden met de barcode naar het plexiglas, ook deze werden gescand waarna ik ze in plastic tas moest doen die de medewerkster omhoog hield. Heel bijzonder! Laatste stop was Macy's, ook hier slaagde hij voor wat kleding dus waarna we het genoeg vonden en naar huis zijn gegaan.
Het was overigens nog steeds heel heet toen we naar huis reden, ongeveer 37 graden Celsius!

Gisteravond ging ik Chinees halen bij Tao Asian (voor het eerst sinds we in maart terug zijn gekomen). Bestellen kan tegenwoordig online, da's echt heel handig want negen van de tien keer spreken ze niet echt goed Engels en blijf je alles herhalen, dus bestelling geplaatst en ik kon het een half uurtje later ophalen. Bij aankomst zag ik al dat er wat veranderd was, het restaurantgedeelte bleek dus helemaal dicht te zijn en er stond een kleine rij buiten. toen ik aan de beurt was bleek dat ze een afhaalloketje (met een tafel ervoor om nog meer afstand te creëren) hebben gemaakt en de rest is dichtgetimmerd. Zodra je voor de tafel staat gaat het loketje open en vragen ze naar je naam en laatste 4 cijfers van je telefoonnummer en wordt je bestelling op de tafel gezet waarna je weer weg mag. 
 




Laatste opvallende verandering: bij onze lokale Publix staat nu een medewerker bij de deur met mondmaskers, voor het geval dat je 'm vergeten bent!

Tot zover alle opvallende zaken van de afgelopen weken, tot de volgende keer maar weer!


13 opmerkingen:

Cindy zei

Dat is even wennen, overal een mondkapje op... Met die warmte bij jullie helemaal wennen lijkt mij. Hebben wij nog mazzel dat hier maar op een paar plaatsen moet, zoals OV.
Zelf nog geen mondkapje op gehoeven, maar ga woensdag dagje naar Duitsland, shoppen in Centro. Dus moet ik er ook aan geloven. Maar het is dan geen 37 graden, dat scheelt ;-)
Succes daar, en blijf gezond!

Hannie zei

Die donuts lijken meer op gebakjes zeg, maar zien er wel erg lekker uit. Wel wennen hoor overal die aparte regeltjes. Fijn dat Pascal weer goed in de kleren zit. Is hij al groter dan jij inmiddels?

Sonja zei

Wat een maatregelen, het is toch bizar dat ondanks dat er toch weer meer besmettingen zijn, zo jammer. Sterkte daar!

Jacqueline zei

Het voorlopig nieuwe normaal zal voorlopig echt niet normaal aanvoelen. Laten we hopen voor heel snel een vaccin waardoor we weer terug naar het oude normaal kunnen.
Wel weer heel gezellig om met jullie mee te lev(z)en

De Moolenschotjes zei

Ja het lijkt wel een gekke film waar we in zitten.
Maar jullie maken er ook gewoon het beste van heerlijke donuts,en shoppen met mondkapjes.
En ja zag het al op de foto’s wat is Pascal mega groot geworden.

Gerrit Groeneweg zei

We zijn gelukkig weer helemaal bij
Ja het is niet leuk zo maar ja het moet
Pascal kan weer netjes door
En ja die donuts zagen er uit om in e bijten
Groetjes
Joke en Gerrit

José zei

Jeetje, wat een veranderingen allemaal. Zag gisteravond op CNN dat de besmettingen in Florida nog behoorlijk toenemen helaas. Pas goed op jullie zelf en blijf gezond!

H(EL)EEN zei

Heerlijke uitziende doughnuts. Maskers is echt een dingetje bij jullie. Hier niet en bij ons zakken de cijfers. Allemaal erg dubbel.Blijf veilig aub.😘

Ellis zei

Cindy, check eerst even of de grens weer open is hier bij ons was de grens weer tijdelijk gesloten naar Duitsland(omgeving Enschede) ivm uitbraak covid in de duitse slachthuizen...Zou zo de zijn als je niet de grens over kunt.

jolande van kampen zei

Had al wat foto's voorbij zien komen van Disney Springs, toch stil, maar wel lekker de ruimte!
Gaat snel he met die jongen(s), zag ik ook hier gebeuren, he net gekocht en alweer te klein !!??.
Lekker dat je weer kan shoppen daar al is het anders.
We worden al op de hoogte gehouden uiteraard maar leuk hoor een blog !

Pieter en Petra zei

Het dragen van een mondmasker is inderdaad wel even een dingetje, maar gelukkig kun je dan wel naar Disney Springs en de malls , en wat mooi geregeld dat Publix mondkapjes uitdeelt voor het geval dat je ' um vergeten bent. Wij volgen op tv dagelijks de nieuwszenders van Orlando , Tampa & Ft Myers en het is bij jullie in Florida wel een hele heftige situatie op dit moment, laten we hopen dat het ook daar over niet al te lange tijd een stuk minder is.

Bedankt voor de blogupdate !! ;-)

Fam. Bant zei

Het lijkt inderdaad de verkeerde kant op te gaan bij jullie in Florida, laten we hopen dathet invoeren van de mondkapjesplicht het aantal besmettingen drastisch gaat inperken.

Tot dan,wees voorzichtig en blijf gezond.

Mariska zei

wij hebben afgelopen dagen vakantie in eigen land gedaan met bezoek aan Alkmaar en Texel, ook daar zijn dingen anders, geen kaasmarkt, reserveren in restaurants (met aanbetaling) en spontane bezoekjes aan musea zit er helaas niet in, maar door het goede weer toch enorm genoten maar hoop toch zo dat dit niet het nieuwe normaal is en dat bij jullie de besmettingen naar beneden gaan!
Succes!!