vrijdag 31 mei 2024

Moab here we come!

 Allereerst wil ik iedereen bedanken die ons blog weer leest, het is zo leuk om de reacties te lezen en we waarderen het enorm!

Ten tweede zeg ik nu alvast sorry, dit blog bevat namelijk nogal veel foto's en superlatieven over vandaag. Neem het me alsjeblieft niet kwalijk maar wat ik schrijf is echt de waarheid!

De dag begon vandaag iets later dan gisteren, we waren nu rond een uur of 7 wakker, en na een verkwikkende douche gingen we beneden ontbijten. Het was redelijk en daar wil ik het graag bij houden 😂. Rond een uur of half 10 zijn we de auto ingestapt en vertrokken we richting National Park The Arches in Moab. Ook voor dit park moet je een reservering hebben en helaas was de enige beschikbare tijd in ons geval 15 uur, dat krijg je als je nogal laat boekt dus we klagen niet hoor. 

We reden een heel stuk langs de Colorado River:



We gingen eerst naar een park waar Mill Canyon Dinosaur Trailhead waar dinosaurussporen en fossielen te vinden waren, wat waren we blij met de 4x4 functie op de auto zeg! De weg erheen was namelijk nogal slecht (understatement van de eeuw) maar we hebben het gered. Hierbij wat foto's:








Na daar een uurtje te hebben doorgebracht zijn we in Moab een snel hapje gaan eten bij een restaurant met een zeer toepasselijk logo 😉en was het tijd voor ons bezoek aan The Arches.

Ik kan hier eigenlijk alleen maar over zeggen: wat ontzettend gaaf, imponerend, schitterend en adembenemend! Na elke bocht zagen we weer een prachtige rotspartij en het grappige is dat je in bepaalde rotsen vormen herkende zoals mensen en dieren. We zijn een paar keer uitgestapt en hebben de korte route naar de North and South Window en de Turret Arch gelopen en ons ook daar vergaapt aan alles! Ik laat de foto's lekker voor zich spreken, hoewel het onmogelijk is om deze schoonheid op de foto te krijgen.














Na het bewonderen van deze schitterende rotspartijen zijn we naar Moab gereden want er moesten natuurlijk nog koelkast magneten en andere zaken gescoord worden. Terwijl we de winkeltjes doorstruinden ging Ron even kijken of er restaurants waren in het plaatsje Nucla in Colorado, daar hadden we namelijk een Airbnb geboekt voor vannacht. Mazzel dat hij dat deed want er blijken maar liefst drie eetgelegenheden te zijn en die sluiten om 20 uur! We hebben daarom maar (weer) gegeten bij Pasta Jay's waarbij we graag aantekenen dat we de vestiging in Boulder leuker vonden (en vriendelijker personeel).

Na het eten zijn we de auto weer ingestapt en naar Nucla gereden. De rit duurde ongeveer 1.5 uur en we kwamen echt in de middle of nowhere terecht. Kennen jullie die typisch Amerikaanse films met huisjes (type houten stacaravan) op het platteland? Nou, daar zitten we nu dus! Eerlijk gezegd was onze eerste gedachte dat dit niet veel kon zijn (afgaand op de buitenkant) maar het blijkt uiteindelijk wel mee te vallen. Ach, het is weer eens iets anders en het is maar voor 1 nachtje 😂. Om even aan te geven hoever we overal vanaf zitten, de dichtstbijzijnde Walmart is meer dan 3 uur rijden......

Hier een kleine impressie:







Nou, dat was het wel weer voor vandaag. Morgen rijden we naar Telluride en hebben we een Airbnb geboekt voor 2 nachtjes in de buurt van Durango. Bedankt voor het lezen en tot het volgende blog maar weer!


6 opmerkingen:

Ronald zei

Wow, wat een mooie omgeving, ziet er echt geweldig uit, kom maar op met al die foto’s.

Gr. Ronald

Joanne zei

Echt mooi daar, de Arches zijn zo bijzonder om te zien. Gelukkig valt de veredelde stacaravan mee 😃
Gr, Hannie

Patrick zei

Wat een leuke trip maken jullie en die foto’s prachtig. Heel veel plezier morgen.
Wij lezen weer mee hoor !
Groetjes Patrick

Hans zei

Prachtig daar.
Blijven genieten van de geweldige omgeving en elkaar.

Caro zei

Het is zo'n waanzinnig mooie omgeving! De plek van de dinosaurussporen vonden we ook fantastisch. Niet te geloven dat je daar staat waar die dieren eeuwen geleden liepen, zo indrukwekkend!

Judy zei

Toch grappig dat ik foto's en plaatsnamen herken omdat we er geweest zijn, maar de Arches zijn we dan weer nog nooit geweest.....why for crying out loud???!!!! Zo weer een hele goeie reden om nog een keer heen te gaan!! Je heb ook nooit alles in 1 of 2 reizen gezien daar in Amerika. Love it!!