zaterdag 1 juni 2024

Op naar Telluride en meer

 De dag begon weer lekker op tijd (goh, verrassend) dus we begonnen maar meteen met koffiezetten, ontbijten, opfrissen en inpakken. We haalden alle bedden af en Ron ging de auto laden, grappig was dat op het moment dat ik de laatste koffer naar buiten bracht er een paar hertjes in het weiland ernaast liepen!

Hierbij nog wat laatste foto's van het huis (en een hertje):







Deze twee laatste foto's wil ik jullie niet onthouden!



Martelwerktuig?
Duct tape werkt altijd!

Het huis werd afgesloten en we vertrokken richting Telluride, dit was ongeveer 1.5 uur rijden. Onderweg zijn we door allerlei hele kleine dorpjes gereden en kwamen op lange stukken helemaal niemand tegen, heel apart als je altijd het verkeer in Florida gewend bent!
We arriveerden in Telluride en konden de auto al vlot kwijt in de doorgaande straat. We wilden eigenlijk wel iets eten en drinken en kwamen terecht bij Bruno's, Ron zag mensen op het terrasje croissants eten dus de keuze was gemaakt. Helaas bleek Bruno's geen broodjes te hebben (die hadden ze waarschijnlijk ergens anders gehaald) dus we hielden het bij cappucino, iced coffee en matcha latte. De cappucino was overigens fenomenaal en helemaal niet duur! Klik hier voor info: https://www.brunotelluride.com/

Vervolgens zijn we het gezellige straatje doorgewandeld en hebben uiteindelijk bij een ander tentje, genaamd The Butcher and the Baker (link:) nog heerlijke ham/kaas croissants (de kids en ik) en een Cinnabun (Ron) gegeten vergezeld van een wederom heerlijke cappucino.


Na Telluride zijn we naar Ridgmont gereden om daarvandaan de Million Dollar Highway te rijden (nog bedankt voor de tip Hans). Wat een prachtige route was dat zeg, het enige "dingetje" is dat er geen vangrails zijn. Als je last hebt van hoogtevrees zou ik het niet doen! Hierbij de foto's:









Onderweg kwamen we nog een hele bijzondere lifter tegen!

Vanaf de Million Dollar Highway reden we naar Silverton, wat ik overigens heel opvallend vond is dat er echt totaal geen winkels zijn binnen een behoorlijke afstand. Ik vraag me echt af hoe mensen dat doen!

Silverton is een ontzettend leuk 150 jaar oud plaatsje en we hebben daar ook weer lekker rondgestruind en heerlijke pizza gegeten bij de Golden Block Brewery. Absoluut een aanrader als je in Silverton bent!








We gingen onderweg naar Ignacio, een plaatsje op ongeveer 20 minuten van Durango, want daar hadden we een Airbnb geboekt. Onderweg zagen we wederom heel veel hertjes en bergen met sneeuw.


We maakten een tussenstop bij City Market in Durango om boodschapjes te halen voor het ontbijt en reden daarna door.

Via het plaatselijke vliegveld (ik wist echt niet dat Durango er eentje had) kwamen we bij de Airbnb aan. Ook dit huis ligt in de middle of nowhere maar het is echt heel leuk en lekker ruim!







We hebben dus 5 slaapkamers (waarvan 2 in de kelder), 2 badkamers, een mooie keuken en in de kelder ook nog een zithoek met pingpong tafel, een loopband, wasmachine en droger. Hier blijven we twee dagen want morgen gaan we met de stoomtrein van Durango naar Silverton en die tocht duurt 7 uur dus is het fijn om een plek te hebben om terug te komen en niet alle bagage de hele dag in de auto te hoeven laten liggen.

Dat was het weer voor vandaag, bedankt voor het lezen weer en hopelijk tot snel!






6 opmerkingen:

Ronald zei

En weer zit er een mooie dag op, jullie weten de mooie plekjes wel te vinden.
Ik verwacht volgende week ook zo’n heerlijke cappuccino πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€

Gr Ronald

Cindy zei

Wat een prachtige trip zijn jullie aan het maken.
En heerlijk verblijf weer gevonden.

Caro zei

Zo'n prachtige omgeving, wij hebben er ook zo van genoten! Veel plezier met de treinreis. In Silverton is lunch bij The Lacey Rose Saloon echt een aanrader alleen al vanwege Dale Elliot, een oudere man die daar piano speelt.

Matthijs Leussink zei

Dat dikke tapijt overal he... Veel plezier in de trein..

Lavie74 zei

Heerlijk hoor om weer van je blog te genieten. Je hebt een fijne schrijfstijl. Ik hoor het het zo zeggen. En als stadsmensen die wij zijn, kan ik mij net als jou verwonderen dat er geen winkels in de buurt zijn. Hoe doe je dat?
Fijn dat Ron jullie weer overal veilig heen rijdt. En grappig om op de foto's te zien hoe Michelle op je lijkt.
Geniet nog lekker. Dan lees ik rustig mee.
Op naar nieuwe avonturen en herinneringen!
Groetjes Marlieke, Pascal en de kinderen

Anoniem zei

Wat zijn jullie een mooie reis aan het maken met zijn vieren. Erg leuk om je blog weer te lezen.
Geniet ervan, groetjes van ons uit kruiszwin Julianadorp