zaterdag 15 december 2018

Christmas is coming in Florida!

De weken vliegen echt voorbij hier! Nog maar goed twee weken en dan is het alweer Oud en Nieuw, kortom weer een mooi moment om onze belevenissen weer met jullie te delen!

Op 4 december ben ik met Bep, Jannie en Henk naar Magic Kingdom geweest. Ron zou in eerste instantie ook meegaan maar kreeg helaas een call-out met airco problemen dus ons plan ging niet door. Overigens was de familie heel blij dat ik meeging want, zoals ze het zelf zeiden, ik weet de weg daar! Nu kan ik een heel verslag gaan pennen wat we allemaal gedaan hebben maar daar ga ik jullie niet mee lastig vallen, hierbij de foto's:
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

We hebben een geweldige dag gehad en heel veel kunnen doen (vooral in de ochtend was het redelijk rustig met wachttijden van 15 tot 30 minuten). Na de middagparade hebben we het voor gezien gehouden en zijn we lekker naar huis gegaan.

Na het eten zijn we nog naar Disney Springs gegaan om de Christmas tree trail te bewonderen, er staan in totaal 27 bomen, hierbij een kleine selectie:
 

 

 













Overigens kwamen we er 's avonds pas achter dat het ons 1-jarig jubileum in de USA was!

Woensdag 5 december was de laatste volle dag voor de mama's en Henk, de dag werd rustig doorgebracht. Koffers werden alvast ingepakt en de laatste spulletjes aangeschaft. De dag werd afgesloten met een heerlijk diner bij de Cheesecake Factory (waarbij de menukaart online alvast was bestudeerd in verband met de enorme selectie aan voedsel aldaar).

Thuisgekomen hebben we een banketstaaf warm gemaakt (nee, die zijn hier niet te koop maar waren meegenomen vanuit Nederland) en hebben we lekker koffie gedronken.

Donderdagochtend hebben we eerst even gekeken of TUI op tijd was vertrokken en we zagen al meteen dat ze al een half uur vertraging zouden hebben vanaf Sanford. Kortom, we konden een half uur later vertrekken want (zoals de meeste reizigers wel weten) er is op Sanford echt geen moer te doen! Ik moest eerst nog even een huis in orde maken, de moeders en Henk vermaakten zich intussen met bedden afhalen en schoonmaken (nog bedankt daarvoor, haha). Om 1 uur was het dan toch echt tijd om te vertrekken. Ron ging met Henk in de huurauto en ik nam de rest mee in mijn auto. Aangekomen op Sanford heb ik de moeders uit laten stappen en de bagage uitgeladen waarna ik naar de parkeergarage ging en daarna Ron en Henk weer tegenkwam op weg naar de terminal. De incheck was een fluitje van een cent en we hadden nog wat tijd om wat te drinken te halen waarna we terugliepen naar de terminal.

Toen was het toch echt tijd om afscheid te nemen, en dat blijft niet leuk! Na heel veel knuffels en kussen gingen ze door security en gingen wij weer naar huis.

Het was wel weer even wennen hoor, van een huis vol weer naar alleen ons gezinnetje. Maar goed, we hebben twee geweldige weken gehad waarin weer mooie herinneringen zijn gemaakt en dat is heel wat waard!

Vrijdagavond zijn we uit eten geweest met Remco in Winter Garden. Het plan was om naar de Winter Garden Pizza company te gaan maar we belanden uiteindelijk bij een klein restaurantje en hebben heerlijk gegeten. Helaas geen foto's gemaakt, niet aan gedacht :).

Zaterdag 8 december zijn we met Sally, Vaughn, Julie, Mike, Dahlia, Tyler en Caden naar een kerk geweest in Montverde. Het kerstverhaal werd daar live uitgebeeld op het terrein en we waren heel benieuwd. We kregen een kaartje met een naam erop bij de ingang, dat was de groep waar je in zat, en moesten in de kerk wachten tot je groep werd afgeroepen. Gedurende het wachten werd een heel programma afgespeeld (zowel op een scherm als gesproken) maar geloof mij, na het eerste muzikale intermezzo zal een kerkbezoek tijdens kerst altijd een lach op ons gezicht brengen...... Nieuwsgierig geworden? Klik hier: https://www.youtube.com/watch?v=Ca5wXojemRM . Tevens werd er een speciale kerstversie van Bohemian Rhapsody vertoond op het videoscherm, uitgevoerd door poppen en het was hilarisch. Na 45 minuten was het eindelijk onze beurt en mochten we naar buiten, het was erg leuk gedaan maar we konden helaas geen foto's maken want het was nogal donker. De avond werd afgesloten bij een plaatselijke pizzeria, leuke avond gehad!

Maandagavond gingen we nogmaals met Remco op stap, deze keer wel naar de Winter Garden Pizza Company. Na een heerlijke maaltijd (we zagen de kerstman nog voorbijkomen) zijn we nog even door Winter Garden gelopen en heeft Remco deze mooie foto's gemaakt:
 

 

Dinsdag was het dan eindelijk zover, Pascal mocht zijn solo spelen op het gitaarconcert van zijn school. Sally en Vaughn kwamen ook en hadden Dahlia meegenomen (tot Pascal's grote vreugde uiteraard). Het begon om 7 uur en was echt geweldig!
 

Hierbij de link naar zijn solo: https://www.facebook.com/monique.biegelaarlor/videos/2166997529997790/

Het geluid klinkt helaas wat schel, hij mocht zijn eigen amplifier niet gebruiken.....

Na het concert mocht hij kiezen wat we gingen eten, het werd Five Guys waarbij hij gezellig aan een tafeltje ging zitten met Dahlia :).

Woensdagavond gingen we naar de school van Dahlia want ook daar was een uitvoering en Dahlia speelde een engel, superleuk!
 

 
Tot zover weer al onze belevenissen van de afgelopen weken. Hopelijk vonden jullie het leuk om weer mee te lezen en tot snel maar weer!












10 opmerkingen:

Unknown zei

Ik vond het weer een hele leuke manier om met jullie mee te leven. Dankjewel Monique

Dees zei

Ik snap dat de tijd vliegt. Wat een leuke dingen hebben jullie gedaan.

Ronald zei

De familie is weer 2 weken geweest en helaas weer naar huis. Maar zo te zien en te lezen hebben jullie weer een heerlijke tijd gehad. De kerst blijft met al zijn gekleurde versieringen en lampjes blijven geweldig, ik blijf het zeggen. Lekker wezen eten met Remco, gezellig hoor. Het blijven drukke tijden voor jullie. Maar gelukkig vind je zo af en toe tijd om ons te laten meegenieten, dank.

Voor jullie alvast hele fijne feestdagen.

Gr. Ronald

Cindy zei

Leuke dingen hebben jullie allemaal gedaan, en wat een gezelligheid met de familie in huis. Zal nu wel even wennen zijn. En het afscheid nemen zal altijd wel lastig blijven.

Hannie zei

La la la, it's Domenick the donkey. Dat melodietje zit gelijk forever in je hoofd!
Pascal staat er heel ontspannen bij en dat pak komt best wel vaak van pas op deze manier. Jammer dat hij zijn eigen amplifier niet mocht gebruiken.
Zo schattig met Dahlia en leuk dat jullie ook naar haar uitvoering geweest zijn.

Renee de Korte zei

Jullie hebben weer een hele tijd achter de rug. Heerlijk als de familie er weer is en super leuke dingen gedaan met elkaar, genieten!
Al jullie belevenissen in het dagelijks leven ook zo leuk om te lezen en dan nog gezellig met Remco eten , kortom heerlijk allemaal!
Pascal doet het hartstikke goed en hij gaat er toch maar gewoon staan op dat podium.
Fijne feestdagen alvast en bedankt weer voor het meelezen via jullie blog!🎄🎅🏻👍

De Moolenschotjes zei

Zo jullie zitten er alweer 1 heel jaar!!!
Wat vliegt de tijd en wat hebben jullie veel beleefd in een jaar.
Wel erg fijn dat de familie er weer een paar weekjes was en snap dat het afscheid nooit leuk is dan.
En wat gaaf Pascal z’n optreden.
Alvast fijne feestdagen het ziet er gezellig uit al die kerstbomen en versieringen..

Mariska zei

Al een jaar in Florida, wat gaat de tijd snel en wat hebben jullie het leven daar goed op de rit met ook heel fijn veel aanloop. Weer genoten van je blog en ik wens jullie hele fijne dagen!! xx

Karin zei

Was heel leuk om te lezen, fijn dat jullie als familie weer gezellige weken samen hebben beleefd. En alweer een jaar in de USA, fijn dat het goed gaat maar we missen jullie nog steeds 😘

José zei

Alweer een jaar aan het werk in Florida geweldig toch? Wat een prachtige kerstversiering overal dat moet ook echt genieten zijn.