zaterdag 16 december 2023

Gezelligheid met iedereen

De afgelopen maanden hebben we weer veel vrienden en kennissen uit Nederland op visite gehad. In september en oktober zijn Ronald (en later ook nog zijn collega's), Hannie, Wim, Greet, Patrick, Rico, Gerrit en Joke geweest. Ook was het weer Halloween en we hebben ook nog gewerkt, wij zijn echt goed in multitasken! Hierbij een kleine foto impressie:








Carlijn kwam in november 10 dagen bij ons logeren. En hoewel ze er helemaal geen probleem mee heeft om alleen dingen te doen komt het er in de praktijk op neer dat we toch best veel samen doen 😊.

Wat hebben we allemaal gedaan? We gingen een paar uurtjes shoppen in Winter Garden op zaterdag, en laat er nou toch "toevallig" adopt a kitty en adopt a puppy dag zijn bij PetSmart!


Ze waren echt heel schattig maar ja, we hebben al 4 katten en dat vinden we wel genoeg (hoewel Pascal zegt dat er best nog eentje bij kan, haha).

Tegenwoordig hebben we er overigens wel min of meer een kat bij. Er loopt een zwerfkat bij ons in de straat en die geven we eten omdat we hem zo zielig vinden. Voor het gemak hebben we hem een naam gegeven, hij heet Bagel en lijkt enorm op een Bengaal. Dit is hem:


Enig nadeel is dat er inmiddels meer dieren het buffet hebben ontdekt 😆, zie hier de oppossum:


Carlijn wilde heel graag een dagje naar Epcot, en omdat er geen aankomsten of vertrekken waren ging ik gezellig mee. Aangezien ik de photopass optie op mijn jaarkaart heb kan ik dus overal foto's laten maken en deze komen dan in mijn app te staan, we hebben er goed gebruik van gemaakt die dag! Maar laat ik bij het begin van de dag beginnen. Omdat de weersverwachting niet zo best was (80% kans op regen) besloten we maar vroeg heen te gaan, dit hield in dat we om 9.15 uur al in het park waren. We keken in de app en zagen dat de wachttijd voor Soarin slechts 15 minuten was! In verband met het 100 jarig bestaan van Disney hebben ze Soarin over California terug laten komen en die wilden we wel zien. Zo gezegd, zo gedaan en hij was prachtig. Volgende stop was Figment, niet alleen gingen we in de attractie maar we wilden ook met Figment op de foto:


We wilden daarna op de foto met Mickey en Minnie maar daar stond een rij van 45 minuten dus we besloten deze later nog te proberen. We liepen richten het landen gedeelte en hebben zo ongeveer iedere fotograaf die we tegenkwamen foto's laten maken!




Onze maagjes begonnen inmiddels een beetje te knorren dus besloten we richting Frankrijk te gaan met het idee om daar wat te gaan eten. We maakten een tussenstop bij Engeland om met Winnie the Pooh op de foto te gaan.

Na het eten bleek het behoorlijk te zijn gaan regenen dus gingen we eerst maar een poging doen om in Ratatouille te gaan. Wachttijd was 45 minuten en rij stond binnen dus dat vonden we niet zo erg. Beetje jammer dat we, toen we net in het karretjes zaten, er weer uit moesten wegens een technische storing! We kregen wel een lightning lane entree op onze passen zodat we er later versneld in konden gelukkig. De regen was gelukkig wel gestopt dus konden we weer lekker aan de wandel en hebben we de fotografen aan het werk gehouden 😂. 








Carlijn is 's middags nog in Guardians of the Galaxy geweest, daar ga ik niet in dus ben ik lekker een eindje gaan wandelen. Toen Carlijn klaar was zijn we nog wat gaan eten en de dag tot een einde kwam.

Later die week zijn we met de monorail een rondje hotels gaan doen. Helaas stond de kerstboom in het Grand Floridian nog niet maar het Gingerbread House wel! Het enige hotel waar de boom al stond was het Polynesian maar dat mocht de pret niet drukken!





De dag voordat Carlijn weer naar huis ging (snik snik) zijn we nog naar Celebration geweest. De kerstversiering hing al op diverse plaatsen maar ook hier waren we net te vroeg, de grote boom was nog niet verlicht maar het was toch al erg mooi!








De volgende dag zat het er helaas al weer op. We gingen als afsluiter ontbijten bij Keke's Breakfast waarna Carlijn haar spullen in de auto zeulde en we afscheid namen. Tot snel maar weer Carlijn! Het was ontzettend gezellig!







Tot slot nog wat leuke foto's:










Mural Festival in St. Petersburg:








Homecoming parade op Windermere High School waarbij Pascal op een aanhanger mocht spelen.


Hierbij nog linkjes naar bewegende beelden:

Homecoming

Homecoming2

Highschool band


Bedankt voor het lezen!!

Geen opmerkingen: