zondag 2 juni 2024

Hopping on the train

 De wekker liep om 6.45 uur af vanmorgen, had op zich niet gehoeven want we waren al wakker ๐Ÿ˜‚. Na een lekker huisgemaakt ontbijtje zijn we de auto ingestapt want we hadden tickets voor de historische stoomtrein van Durango naar Silverton (en weer terug uiteraard). Bij aankomst konden we meteen instappen, we hadden gereserveerde plaatsen in een gesloten wagon (ramen konden wel open) dus dat was ideaal. Er waren overigens ook open treinstellen maar daar was het dus steenkoud met de wind die er dwars doorheen waaide!


We vertrokken precies om 9 uur en de 3.5 uur durende tocht was echt prachtig. Ik laat de foto's graag voor zich spreken. Grappig om nog te vertellen, er was een man die met zijn auto op heel veel punten stond met allerlei vlaggen! Hierbij een selectie van de foto's:










Bij aankomst in Silverton zijn we eerst een hapje gaan eten bij de Lacey Rose Saloon (nog bedankt voor de tip Caroline ๐Ÿ˜). Er zat een pianist te spelen en het eten was erg lekker!




Na nog een wandelingetje te hebben gemaakt hebben Ron en Michelle nog een ijsje gehaald en Pascal een funnelcake, wat een megading zeg!



Om 14.30 uur moesten we weer terug bij de trein zijn want we vertrokken weer om 14.45 uur en dat wordt dus zeer strikt gehandhaafd, ben je te laat dan heb je dus pech. Hierbij de foto's van de terugreis:









En uiteraard, zoals het een goede toeristische attractie betaamd, werd er ook nog een foto aan boord genomen en door ons aangeschaft. Toch weer een leuke herinnering!








Nog een handige tip als je deze trip gaat doen, in de restauratiewagon kun je een souvenirbeker kopen voor $ 10 dollar met gratis refills gedurende de heen- en terugreis. Tel uit je winst!

En, voor de liefhebbers nog wat links naar video's van de treinreis: https://www.facebook.com/100000626914035/videos/1690564398420786/ en https://www.facebook.com/100000626914035/videos/1690564398420786/

Na aankomst in Durango zijn we nog even langs de Walmart gegaan om wat drinken te halen voor morgen en daarna kwam de dagelijkse vraag: "waar eten we vandaag"? Dat werd een Mexicaans familierestaurant genaamd Tequila alwaar we zalig (maar het was veel teveel) hebben gegeten, jemig wat een megaborden werden daar geserveerd zeg!


Oh ja, toen we bij de Walmart waren zagen Michelle en Pascal dit schattige prairiehondje rondscharrelen! De hele weg in de trein hebben we welgeteld 1 vos in de verte gezien en dan kom je dit schatje dus tegen bij de Walmart ๐Ÿ˜‚.


Bij thuiskomst hebben we lekker een bakkie koffie gezet en daarna zijn we lekker ons bed ingegaan.

Morgen gaan we weer verder op pad, Santa Fe in New Mexico is de volgende bestemming!

Bedankt voor het lezen weer en tot snel!



4 opmerkingen:

Ronald zei

Wat een bijzondere dag met zo’n treinrit en wat kom je mooie plekjes tegen.
Op het laatst toch nog wildlife, leuk.

Gr. Ronald


Joanne zei

Wat een belevenis met zo'n trein door de prachtige omgeving. De dichte wagon was een goede keuze dus, anders kwamen jullie half bevroren aan๐Ÿ˜ฌ

Caro zei

Nu wil ik weer terug en dat is jullie schuld! Wat is het daar toch ontzettend mooi!! Gefeliciteerd met de verjaardag van Ron, Santa Fรฉ zal wel extra gezellig zijn op zijn dag!

Cindy zei

Topdag weer, zag de beelden op FB. Prachtige treinrit is dit zeg.
Veel plezier vandaag in Santa Fรฉ, mooie verjaardag van maken.
Gefeliciteerd ook allemaal.