maandag 3 juni 2024

On our way to Santa Fe

Ron's dag begon goed, hij had namelijk ongelooflijk veel berichtjes voor zijn verjaardag, Namens hem, hartelijk bedankt daarvoor! De opstart was weer precies hetzelfde als de afgelopen paar dagen alleen moesten we nu alles weer inpakken want ons verblijf in het heerlijke huis in Ignacio zat er alweer op. Michelle had nog een goed gesprek met de buren en toen konden we weg.












Dit is trouwens de link naar het huis op Airbnb: Rustic Rocking Chair Ranch

Op het eerste stuk kwamen we nog wel wat dorpjes tegen en ook deze country store, ze hadden alleen meer geweren en juwelen dan leuke dingetjes. Ze hadden wel een t-shirt met hilarische print!


Op weg naar New Mexico zagen we een moeder hert met kindje, zo schattig!










De weg naar New Mexico was echt heel druk 😂. We waren al aan het grappen dat er hier meer dieren woonden dan mensen want we kwamen alleen koeien, paarden, geiten en prairiehondjes tegen!




Een foto van de staat mag natuurlijk niet ontbreken!












Onderweg zijn we even gestopt bij een Blake's Lota Burger voor de lunch. Laat ik beginnen met: GA ER NIET HEEN! Lang verhaal kort: hele slechte service, alles ging fout en Ron z'n chili con carne was zo pittig dat zijn smaakpapillen het niet aankonden..... Pascal heeft een heeeeeeele slechte review achtergelaten op internet waarbij zijn laatste zin was: we hadden beter met wasberen in een container kunnen duiken 😂.

Eerste stop op de trip van vandaag was Los Alamos, dit ligt op ongeveer 30 minuten van Santa Fe en is de laatste tijd behoorlijk bekend geworden door de film Oppenheimer. In dit stadje was The Manhattan Project verwezenlijkt, hiervoor is destijds bijna een heel dorp opgebouwd waarvan nu vrijwel niets meer over is omdat men nadat het project was afgerond er een normaal dorp van gemaakt heeft. Wel is het originele huis waar Robert Oppenheimer met zijn gezin heeft gewoond en het huis van een andere medewerker nog volledig in tact. Echt super interessant!

















Na dit indrukwekkende bezoek zijn we naar Santa Fe gereden want daar hadden we een Inn bij Best Western hotel geboekt voor twee nachten. Het bankje voor het hotel nodigt overigens niet uit om te gaan zitten 😂 (even goed kijken).












We checkten in en kregen twee kamers op de bovenste verdieping. De kamer is niet groot maar ziet er prima uit en we zijn er blij mee! 











Nadat we ons geinstalleerd hadden zijn we naar Santa Fe gereden om een hapje te eten bij een New Mexican Restaurant genaamd Tomasita's. Het was er behoorlijk druk dus we moesten even wachten wat we geen probleem vonden. Na een minuut of 5 hadden we een tafel en hebben we heerlijk gegeten!
Hierbij de link voor de liefhebbers: https://tomasitas.com/menus/santa-fe




Toen we klaar waren met eten zijn we weer naar het hotel gereden en zat de dag er alweer op. Morgen gaan we naar Bandelier National Monument!

2 opmerkingen:

Matthijs Leussink zei

als je niet al te prikkelbaar bent kun je er gerust nog tussen zitten.

Cindy zei

Jullie hebben er weer een heerlijke dag van gemaakt.
En die cactus op dat bankje haha!