dinsdag 19 december 2017

Daar zijn we weer!

Het is al weer een paar dagen geleden dat ik een blog geschreven heb, het werd tijd voor een nieuwe!
Allereerst een update over de katten, het gaat heel goed met ze en ze zijn al behoorlijk aan ons en elkaar gewend!
 

Klein overzichtje van de afgelopen dagen:

Vrijdagochtend zijn Ron en ik naar de Windermere Farmers Market geweest. De markt op zich stelt niet zo heel veel voor maar we hadden gelezen dat er een brassband kerstliedjes zou spelen en dat leek ons wel leuk. Aangekomen hoorden we de muziek al en laat ik volstaan met de opmerking dat ik wel eens betere muziek heb gehoord. Er stonden een man of 5 te toeteren en het klonk bij vlagen ontzettend vals en behoorlijk depressief! Voor ons was dat het teken om de auto in te gaan en kerstmuziek op de radio te luisteren :). We zijn daarna naar huis gegaan alwaar, tot onze aangename verrassing, onze Social Security Cards in de brievenbus lagen! 's Avonds zijn we uit eten geweest met Sally en Vaughn bij Carrabba's, er ging voor de verandering weer het een en ander mis dus voorlopig komen we daar maar niet meer (jammer genoeg).

Zaterdag hebben we verf gekocht want we wilden de muur in onze slaapkamer een kleurtje geven. Ik wilde eigenlijk heel graag overgordijnen hebben maar dat lukt helaas niet want de nachtkastjes staan voor de ramen en de afstand tussen raam en muur is te klein, dan maar schilderen! We gingen naar de plaatselijke verfwinkel en namen een bus in de kleur Amazing Taupe mee. Thuisgekomen ging Ron eerst de laminaatvloer doorleggen in de kast, dat was het laatste stukje wat nog gedaan moest worden om vervolgens de muur te gaan verven. Het resultaat is prachtig!
Eind van de middag zijn we naar Clermont gereden want we zouden 's avonds naar de film Ferdinand gaan. Na het eten zijn Ron, Vaughn en Pascal even naar de buren gegaan want die hadden een vraagje. Ze hebben drie kinderen (waaronder een tweeling van 12) en deze kennismaking resulteerde in een afspraak voor een playdate op zondagmiddag bij ons! Om 20.10 uur begon de film en het was een leuke maar ook zielige film, Sally heeft bijna de hele film gehuild......

Zondagochtend zijn we even naar Winter Garden geweest om nog wat kerstlampjes te halen (die zijn nu in de uitverkoop). Rond een uur of 2 kwamen Mike en Julie de kinderen, Dahlia en Tyler, brengen waarna ze de hele middag zoet zijn geweest en pannenkoeken hebben gegeten. 's Avonds hebben we ze weer thuisgebracht en heeft Ron meteen afgesproken om een mozaiekwandje bij ze in de keuken te gaan maken op dinsdag, Pascal gaat dan ook mee want de tweeling is dan al vrij van school.

Maandag is Ron op tijd naar de DMV gereden want zijn rijbewijs is aangekomen en zijn motoraantekening moet erbij gezet worden. Snelheid is er niet bij dus hij is ruim 2 uur zoet geweest met wachten, maar het is uiteindelijk toch gelukt. Om 13.00 uur hadden we een afspraak met onze nieuwe accountant, een Indiaas/Surinaamse die Nederlands spreekt, en we zouden daarna met mijn auto doorrijden want deze moest nieuwe olie hebben. Toen we thuis weg wilden gaan wilden de auto echter niet starten dus moesten we later terug om deze weer aan de praat te krijgen. Na ons leuke gesprek met de accountant wilde de auto gelukkig wel starten en zijn we naar Pep Boys gereden voor nieuwe olie en een accu, ook weer geregeld! Thuisgekomen hadden we geen zin om te koken en hebben we lekker pizza besteld.

Vanmorgen (dinsdag dus) zijn we eerst langs school gereden om de aanmeldingspapieren voor Pascal in te leveren, ze zouden gaan bekijken of hij inderdaad naar 5th Grade op Elementary school mag of dat hij naar Middle School gaat. Daarna zijn we naar Clermont gereden en is Ron, samen met Vaughn, gaan klussen en zijn Sally en ik naar de Mall at Millennia gereden om nog wat kerstinkopen te gaan doen. Sally is leuk geslaagd voor kleding en ik heb wat kerstcadeautjes gekocht voor Pascal en Vaughn. We hebben heerlijk geluncht bij de Cheesecake Factory en veel gelachen!
 

 



Toen we weer in de auto zaten werd ik gebeld door Bay Lake Elementary en werd me verteld dat Pascal inderdaad in 5th grade geplaatst gaat worden, woensdagochtend heb ik een afspraak om de laatste dingen door te spreken en waarschijnlijk mag hij donderdag een dagje meedraaien om kennis te maken met zijn klasgenoten en lerares. We zijn hier uiteraard ontzettend blij mee!

Vanavond zijn Ron en ik nog even naar de outlet gereden want Ron wilde kijken voor Timberland schoenen (voor op de motor) en is daarvoor geslaagd. Ook zijn we geslaagd voor mijn kerstcadeautje, wat dat is vertellen we natuurlijk nog niet ;). Thuisgekomen was National Lampoon's Christmas Vacation op televisie, Ron's absolute favoriet!

Tot slot nog even een foto van een blow-up. Deze staat op het dak van een huis in onze wijk!

Tot zover weer onze belevenissen, tot snel!



9 opmerkingen:

Hannie zei

Wat leuk dat het zo goed gaat met de poezebeesten. Ze hebben het gezellig zo op de bank!
Ik snap het verhaal van de gordijnen niet helemaal, op de foto lijkt het mij dat het wel kan.
Maar de muur is i.i.g heel mooi geworden.
Ben heel benieuwd hoe Pascal het donderdag vind op school. Kan hij nog meer nieuwe vriendjes maken.
Sally en Vaughn zijn vast heel blij dat jullie er zijn! lekker shoppen, klussen en eten samen.
Spreek je snel weer!

Caro zei

Zo leuk, die gezinsuitbreiding!!! Fijn dat Pascal naar de 5th grade kan, ik ben benieuwd! Hoe ik hem inschat zal hij wel snel veel vriendjes gemaakt hebben.
En heerlijk dat je met je bff zo kunt lachen; zij zullen ook wel super blij zijn dat jullie er nu definitief zijn. Oh...love, love, love de kleur van de muur!!

De Moolenschotjes zei

Wat fijn dat de poezen het al zo naar hun zin hebben.
En al zo gek op elkaar zijn.en wat is Ron toch een handyman die kan ook alles he.
Mooie kleur op je slaapkamer muur.
En Pascal mag dus donderdag proef draaien,spannend maar dat komt helemaal goed.
En wat zullen Sally en vaugh blij zijn dat jullie weer in Florida zijn,en niet meer terug hoeven😉
Geniet lekker van alle feestdagen😘

José zei

Fijn dat depoezen het zo goed met elkaar kunnen vinden. Lekkere drukke dagen zo maar wel heel leuk!

Alberdina zei

Mooie kleur geworden......zo te lezen hebben jullie al helemaal je draai gevonden. En ik ben helemaal niet jaloers hoor dat jullie daar lekker kunnen kerstshoppen 😜

Cindy zei

Jullie raken zo al aardig ingeburgerd en steeds meer dingen zijn geregeld, super. EN spannend voor Pascal zeg, voor het eerst naar school daar!
Zo leuk dat de poezen het zo naar de zin hebben en al zo lief saampjes zijn.
En kerstshoppen daar, hoe heerlijk! Hier in NL doe ik er nooit aan, maar daar zou ik het uren willen doen haha.
Wat zullen Sally en Vaugh het inderdaad heerlijk vinden dat jullie er nu wonen.

Renee de Korte zei

Wat fijn, dat alles zo voorspoedig gaat! De Poezen hebben het naar hun zin, Pascal naar school, zal best spannend zijn!
Lekker shoppen , klussen, dingen regelen, jullie hebben alles goed voor elkaar! Erg leuk om te lezen hoe het jullie vergaat in the USA.

arianne zei

Super leuk om jullie dagelijkse leventje te lezen. Lijkt nog een beetje op vakantie. Spannend voor Pascal om naar een nieuwe school te gaan met een “ vreemde” taal.

Mariska zei

Volop meegenieten van jullie dagelijkse beslommeringen, zalig om te lezen en helemaal omdat alles (behalve af en toe wat geduld dat op de proef wordt gesteld) op rolletjes loopt.