woensdag 13 december 2017

De Biegjes hebben gezinsuitbreiding.....

Gisteren hebben we een bezoekje gebracht aan de Orange County Animal Services, we waren namelijk van plan om twee katten te nemen nu we hier definitief wonen en ik had een kitten gezien op hun website.

Bij aankomst konden we de kitten niet vinden dus we gingen ervan uit dat deze al weg was maar we zagen al snel twee leuke poezen van 1 jaar oud die druk bezig waren om onze aandacht te trekken. De ene was een schildpadpoes (tortie) en aangezien we in Nederland ook zo'n poes hadden (en deze heel lief en babbelig zijn) wilden we deze wel nader leren kennen. Haar zus bleek helaas al geadopteerd te zijn dus dat was best jammer maar we wilden toch wel even kennismaken. Ze bleek best aanhalig te zijn en erg lief dus besloten we haar te adopteren. Voor het enorme bedrag van maar liefst 12 dollar (normaal 40 dollar, nu decemberactie) mochten we haar hebben. Ze had alle inentingen en zo al gehad en moest alleen nog gesteriliseerd worden, dit zat ook bij het bedrag in en zou woensdag gebeuren. We vulden de papieren in en namen afscheid, de dame zei nog wel dat we waarschijnlijk woensdag al gebeld zouden worden dat we haar mochten komen halen dus dat was wel heel fijn! De kitten bleek er overigens nog wel te zijn maar had allerlei ziektes en luizen dus dat hebben we maar niet gedaan.....
Onderweg naar Winter Garden hebben we gezamenlijk een naam bedacht en ons dametje gaat Izzy heten, ze heeft nu namelijk alleen een nummer en dat vinden we teveel lijken op een Zware Jongen uit Donald Duck!


's Avonds hebben we gegeten met Hans Welbergen bij LongHorn Steakhouse, we kwamen Vasant (de manager) ook nog tegen en hebben gezellig gekletst en gegeten. Na het eten werd Pet Smart nog met een bezoekje vereerd want er moest natuurlijk het een en ander worden aangeschaft voor ons nieuwe gezinslid!

Vanmorgen (woensdag dus) ben ik eerst naar Walmart gereden om kattenbakstenen, een draagmand en voer te halen. Bij thuiskomst zijn we met z'n drietjes naar Hollywood Studios gereden want Pascal wilde heel graag in de Rockin' Rollercoaster en daar had ik een FastPass voor kunnen krijgen zodat de wachttijd wel meeviel. Ron bleef overigens wachten, die heeft daar helemaal niets mee. Pascal vond de attractie echt helemaal geweldig, hij zat lekker mee te blèren op de songs van Aerosmith terwijl ik alleen maar zat te wachten tot we aan het einde waren...... Kortom, hij heeft genoten (en ik hoef voorlopig niet meer hoor, haha). 
 

 


Onderweg naar de uitgang hebben we de limited edition automagneet van Mickey Mouse nog even opgehaald (speciaal voor jaarkaarthouders) en wilde Pascal nog op de foto met Donald Duck. terwijl we stonden te wachten kwamen er nog een aantal Startroopers langs.
 

 

 



We hadden het wel weer gezien en zijn naar de auto gegaan want Ron wilde in Orlando nog even kijken bij een bepaald type motor, de kattenmand hadden we voor alle zekerheid meegenomen want ze konden natuurlijk bellen! Dat hadden we goed gedaan want ik werd inderdaad gebeld dat we Izzy tussen 15.00 en 17.00 uur op konden halen. Na een lunch bij Macdonalds (rara wie mocht kiezen) hebben we even bij de motorzaak gekeken en zijn toen naar de dierenopvang gereden. Bij de balie kreeg ik alle papieren en een leuk tasje met een Ugly Christmas Sweater (voor de kat, hilarisch) en een zakje voer. 

We gingen nog even kijken bij de andere katten en, hoe verrassend, we zijn gevallen voor nog een poezenbeest! We mochten haar nog niet meenemen maar dat zal ook niet lang duren is de verwachting. Ze vond Ron in ieder geval ontzettend lief!


Nadat het papierwerk weer ingevuld was namen we afscheid en haalden Izzy op bij de naastgelegen kliniek. Thuisgekomen verstopte ze zich overal in huis en racete alle kanten op als we haar probeerden te aaien maar na een half uurtje liet ze zich aanhalen en begon heel hard te knorren. 
 
Welkom Izzy!

15 opmerkingen:

Sonja zei

Oh Monique, wat een droppie is Izzy en hoe leuk dat jullie er nog een hebben gekozen, dat wordt een vriendinnetje voor Ron zo te zien.
Jullie hebben het heerlijk hier, het lijkt wel vakantie, het is een plezier om mee te kunnen lezen met jullie belevenissen als nieuwe Floridianen!

Frans van Eijk zei

Ja met een paar katten in huis voelen jullie je nog meer thuis.
Leuk verhaal.😉

Jort & Suus - On the road zei

Oh wat heerlijk zeg. En wat een prijs... Veel geluk met Izzy. Weten jullie al hoe de andere schoonheid gaat heten?

Alberdina zei

O wat leuk, met beestjes wordt echt een thuis ......jullie genieten in iedergeval volop.

Cindy zei

Ah wat super leuk, 2 heerlijke poezenbeesten. Gezellig!
En mooi om 2 asielkatjes een thuis te geven.
Veel geluk en plezier met ze!

Jacqueline zei

Heb weer even al jullie avonturen gelezen. Wat hebben jullie het daar leuk en hoe gezellig dat daar nu 2 poezen mee mogen genieten.

2theusa/Christa zei

Wat leuk dat jullie 2 lieve poezen gevonden hebben! Die krijgen vast een heel fijn huis bij jullie!

Renee de Korte zei

Wat een goed idee om 2 poezen te nemen, hebben die lieve dieren ook weer een goed thuis en een fijn leven!
Gezellig hoor!
Leuke dag weer!

De Moolenschotjes zei

Ooo wat een droepie wat leuk gezinsuitbreiding en wel met twee poesjes.
En wat een leuke naam Izzy.
Denk dat Pascal ze flink zal verwennen.
Zo mooi om te lezen dat jullie al helemaal in het ritme zitten.
Geniet ze xx

Hannie zei

Ahhhh, wat een schattige poezen! Leuk dat jullie al zo snel poezen geadopteerd hebben.
Maar nu hebben jullie natuurlijk nog een paar weken de tijd voor ze.
Hoop dat ze ook snel aan elkaar wennen.
Ik begrijp dat jij je opgeofferd hebt om Pascal te vergezellen in de achtbaan.
Zal je vast nog wel eens moeten doen....

Gertruud zei

Wat een schatjes allebei en ik ben blij dat jullie er 2 hebben...stiekum hoopte ik dat ook ��
Heel veel geluk met Izzy en de andere poes.
Wat hebben jullie het leuk daar zo gaaf om mee te lezen en te genieten !! Liefs en dikke kus xxx

Mariska zei

Leuk om het huisgevoel te vergroten met huisdieren dus een warm welkom voor Izzy en ??
Enjoy!!

José zei

Wat een gezelligheid die poezen in huis, zeker als je dat altijd al gewend was. Hoop dat ze snel wennen bij jullie😺

arianne zei

Met een poes erbij wordt het huis nog meer thuis. Genier ervan!!

Monique zei

Dat is nog eens een thuis maken.. 2 poezekinderen.. zo zie je maar weer een thuis maak je zelf... fijn om te lezen.