maandag 1 januari 2018

Bye bye 2017, welcome 2018!

Na een week waarin we best veel gedaan hebben maar niet bijzonder interessant om over te bloggen brak 31 december aan, de allerlaatste dag van een bijzonder (en soms stressvol) jaar.

Een jaar waarin:
-We in mei we helaas afscheid moesten nemen van mijn stiefvader Han.
-We heel veel beslissingen hebben moeten nemen met betrekking tot onze emigratie.
-Pascal afscheid nam van zijn school (en toch nog een paar maanden na de zomervakantie terug moest).
-Michelle haar rijbewijs haalde.
-Er een heftige orkaan genaamd Irma over Windermere heen trok (en Ron alleen in ons huis zat).
-We op 25 november de 75e verjaardag verjaardag van Bep (en Pascal's 10e, zelfde dag) nog in Nederland konden vieren.
-En uiteindelijk de climax die leidde tot het verkrijgen van ons visum zodat we toch nog in december 2017 vertrokken.

Maar goed, oudjaarsdag brak aan en Ron ging lekker buiten oliebollen bakken! Scheelt overigens een hoop hoor, want ons huis rook niet naar vet (hihi).
 

Sally en Vaughn zouden rond een uur of half 6 komen en namen Ella uiteraard mee, het arme dier is doodsbang voor vuurwerk dus die laat je niet thuis, de enige vraag was hoe het zou gaan met onze katten...... Ik had 's middags al voorbereidingen getroffen voor het diner, fajita's en taco's, dus toen ze aankwamen kon ik meteen aan het eten beginnen waarna we aan tafel konden en gezellig en lekker hebben gegeten.


Tussen Ella en onze katten ging het overigens redelijk, Coco was alleen twee keer zo breed en Ella is dus doodsbang voor haar (we hebben het hier over een Sint Bernard van een kilo of 50 en een kat van nog geen 3 kilo, best grappig). Rond 18 uur ging de telefoon diverse malen want het was al 2018 in Nederland dus de werden we gebeld door Bep, Michelle (samen met Max, Toon en Annette) en Stefan. Het blijft een grappig idee dat wij nog 6 uur moesten wachten hoor!

Pascal smeerde hem na het eten naar de buren en wij hebben film gekeken (Allied met Brad Pitt en Marion Cotillard, aanrader).

Rond een uur of 10 kwam Pascal weer terug en hebben we op de televisie gekeken naar de live-uitzending vanaf Times Square. Er traden heel veel artiesten op en laat ik het zo zeggen, de één was wat beter dan de ander! Maar het was wel een leuk programma hoor.

Om 23.50 uur gingen we naar buiten want het vuurwerk van Disney begon, het stond op het dijkje tussen de meertjes bomvol met mensen en ook de straat was enorm druk (dat gebeurt dus maar 2 keer per jaar, op 4 juli en 31 december). Ze hadden zich echt overtroffen bij Disney, het was fantastisch en betoverend en vooral heel veel! We wensten elkaar om 12 uur gelukkig nieuwjaar en gingen aan de champagne, lekker hoor!

 


Om een uur of 1 hielden we het voor gezien en zijn lekker naar bed gegaan. We zijn heel benieuwd wat het nieuwe jaar voor ons in petto heeft!

Wij wensen iedereen een heel gelukkig, succesvol en vooral gezond 2018 toe en veel liefs van ons!

18 opmerkingen:

Hannie zei

Het was inderdaad een bewogen jaar voor jullie, met up's en down's.
Gelukkig is het felbegeerde visum er wel gekomen.
May all your dreams come true!

amsterdam zei

Leuk om oliebollen te bakken in Florida. Jullie allemaal daar de beste wensen en gelukkig 2018.

Teleton zei

Wij wensen jullie persoonlijk en zakelijk een mooi en gezond 2018 met veel Floridiaanse expatavonturen toe. Groetjes van Lidy & Ton.

Unknown zei

Ook Frans en ik wensen jullie een vruchtbaar nieuw jaar toe. Dat al jullie wensen in vervulling mogen gaan. Ook de allerbeste wensen aan Pascal.
Ineke & Frans

Cindy zei

Dat was inderdaad een bewogen jaar. Maar wel mooi afgesloten in het fijne Florida.
Hoe heerlijk zo oudejaarsavond vieren met prachtig vuurwerk.
Fijn dat het op zich redelijk ging tussen de hond en de katten.
Een heel mooi en gezond 2018 en veel succes met alles wat jullie gaan doen komend jaar.

Hans (thefreeze) zei

Het nieuwe jaar heeft vast heel veel spannende en leuke avonturen voor jullie in petto!

Sonja zei

We wensen jullie in alle opzichten een gezond, gelukkig en succesvol 2018!

Renee de Korte zei

Elk jaar heeft zijn mooie en minder leuke momenten helaas, maar de mooie overheersen wel gelukkig!
Ik wens jullie een super jaar toe in het heerlijke Florida, ben benieuwd hoe alles gaat verlopen.
Happy new year!

Jort & Suus - On the road zei

De beste wensen voor 2018!
Succes met alles wat nog komen gaat!

José zei

Jullie ook een gelukkig en gezond 2018. Hoop dat jullie bedrijf heel succesvol gaat worden👍🏻.

Jacqueline zei

Ik wens jullie een geweldig jaar in jullie nieuwe thuisland. Jullie avontuur lijk me geweldig en zou ik zo ook willen doen. Gelukkig kan ik met jullie meelezen. Wat een mazzel dat je het vuurwerk van Disney zo mee kan beleven.

De Moolenschotjes zei

Ja wat kan er in een jaar veel gebeuren.
Trieste gebeurtenissen,maar gelukkig ook veel leuke dingen.
Ook dit jaar weer een spannend jaar met hoe het allemaal gaat,maar komt helemaal goed daar met jullie in het heerlijke Florida.
Wij wensen jullie ook heel veel geluk gezondheid en een liefdevol 2018🍾😘

Hans zei

Eerst een Happy New Year en een goede gezondheid.
Wat een jaar voor jullie met emoties, laat jullie nieuwe avontuur een echt succes worden!

Groeten uit Belgie.
Francisca & Hans.

2theusa/Christa zei

Wauw, wat een jaar sluiten jullie af, als je alles zo op een rijtje zet.
Voor 2018 wensen we jullie veel geluk, liefde en vriendschap toe! En veel succes en plezier in Florida. Groetjes Harm en Christa

Mariska zei

Na het indrukwekkende 2017, een geweldig, goed, gezond, gelukkig, gezellig 2018 toegewenst in het mooie Florida, groetjes Willem, Mariska, Ronald en Chantal

Monique zei

Een beetje verlaat, maar niet minder gewenst.
Laat ik beginnen met dat ik het fantastisch vind dat jullie dan toch je hart gevolgd zijn. Ik ben van mening dat als je doet wat je diep in je hart graag wilt, het ook bijna niet kan mislukken, zolang je maar realistisch blijft. Zonder dalen geen pieken en tegenvallers horen nu eenmaal bij het leven.. dus waarom het grote avontuur niet aangaan als dat is waar je van droomt.
Ik wens jullie voor 2018 heel veel geluk en voorspoed, maar ook zeker voor Michelle, want het lijkt me hoe dan ook lastig je dochter al zo los te moeten laten..

Monique1968 zei

Hallo allen, ook ik ben op jullie blog terecht gekomen via Cindy. Wat een prachtig avontuur zijn jullie aangegaan. Stoer en gedurfd om alles in NL achter te laten. Ik vind de VS, en Florida in het bijzonder, een geweldig vakantieland. Maar of ik er zou willen wonen???? Weet ik niet. Des te leuker om jullie ervaringen te gaan volgen. Ik wens jullie heel veel geluk, plezier en succes toe. Groetjes.

jesse, christel en twan zei

wat een leuk blog en wat een stoere stap. wij hebben afgelopen kerstvakantie ook weer genoten in en om Orlando, maar 'moesten' daarna weer gewoon terug naar Nederland.
Deze zomer brengen we 2 weken door op Solterra. als alles goed gaat zijn jullie dan volgens mij inmiddels verantwoordelijke voorzet management en treffen we elkaar wellicht.
succes met de start up verder.
twan
https://tcjvissers.blogspot.nl