donderdag 16 september 2021

Can it get any better than this?

De dag begon weer vroeg maar dat is niet erg want we hebben zoveel dingen die we willen zien en doen dat er eigenlijk te weinig uren in een dag zitten! Ron en Michelle gingen eerst samen naar de Walmart om een ontbijtje samen te stellen, Pascal en ik haalden de bedden af en pakten de koffers weer in. Na het ontbijt werd de auto ingeladen, we sloten het huisje af en reden we naar Sedona.






Sedona bleek een ontzettend leuk stadje met een prachtig landschap eromheen, we hebben de beroemde trails niet gedaan omdat we ook nog naar de Grand Canyon wilden maar mochten we ooit nog een keer terugkomen dan zullen we zeker een trail gaan lopen!

We gingen de auto weer in en vertrokken naar de Grand Canyon alwaar we, na een korte stop voor de lunch, na ongeveer 2 uur aankwamen. We betaalden $35 om naar binnen te mogen, deze kaart is overigens 7 dagen geldig, en reden naar de parkeerplaats. Nu kan ik een hele verhandeling gaan houden en proberen uit te leggen hoe prachtig het is maar dat is onmogelijk, ik kan alleen maar zeggen dat we enorm onder de indruk waren en dit echt iedere verbeelding te boven gaat! Oh ja, de eekhoorntjes zijn echt hilarisch! Hierbij een kleine selectie van de foto's:











Wat zijn we blij dat we dit hebben kunnen en mogen beleven met z'n vieren, alleen al het idee dat dit allemaal gevormd is door de natuur zorgt ervoor dat je er heel stil van wordt! Overigens stonden we er wel van te kijken hoeveel mensen echt op de randjes van de rotsen gaan staan om foto's te maken en zelfs mensen die langs de randen lopen terwijl ze op hun telefoon lopen te kijken, nogal logisch dat er zoveel mensen overlijden door een val van de rotsen.....

Na deze indrukwekkende ervaring zijn we weer in de auto gestapt en naar Page gereden want daar hadden we een AirBnB geboekt. Onderweg werden we getrakteerd op een heel gevarieerd landschap dat varieerde van vlaktes tot enorme rotspartijen met fantastische kleuren, we bleven ons verbazen!












Grappig om te vertellen is dat onderweg de tijd een uur vooruit sprong maar de aankomsttijd hetzelfde bleef, we zijn dus even in een andere tijdzone geweest 😊

Rond een uur of 7 kwamen we aan bij de AirBnB en we waren behoorlijk onder de indruk, wat een prachtig huis! We hebben 3 slaapkamers, twee badkamers, een grote woonkamer, mooie keuken en een wasmachine en droger. Top dus! 




De keuze voor het restaurant van vanavond viel op een restaurant met de bijzondere naam Bonkers (=Waanzinnig). Het was een erg gezellig ingericht restaurant met mooie muurschilderingen. We vroegen de gastheer hoe ze op de naam van het restaurant waren gekomen en zijn antwoord was: "geen inspiratie voor een naam en teveel rum-cola's in de achtertuin"! Maar goed, het eten was echt waanzinnig goed en de bediening was echt geweldig. 

Ze bleken ook enorm lekker uitziende desserts te hebben en ondanks dat we behoorlijk vol zaten gingen we toch overstag. Ron en Pascal hadden de tiramisu en Michelle een molten lava cake met ijs, ik ging voor een kopje espresso en nam wat hapjes van iedereen. Toen ik een hapje van Pascal's tiramisu nam zei hij dat het van hem was waarom ik zei: "Sharing is caring", waarop mijn lieftallige zoon antwoordde: "and what if I don't care"? Heel fijn zo'n kind!








Dat was het weer. Wederom bedankt voor het lezen en wij gaan verder genieten!


4 opmerkingen:

Hannie zei

Moeilijk onder woorden te brengen idd wat je van de GC vind. Jullie hebben geluk dat het lekker zonnig was, geeft veel mooiere foto's. Klinkt bekend, je elke keer verbazen over de veranderende landschappen. Het is echt een prachtig stukje Amerika.
Veel plezier!

Ta2 Gerrit zei

Weer erg leuk om mee te lezen, en veel is zeer herkenbaar, zowel Canyon als (Standing on a) Corner�� Ik had jullie trouwens een Messenger bericht gestuurd, is die aangekomen? Groet, Gerrit & Marion

Mariska zei

Zo'n mooi indrukwekkende omgeving, wat voel je je dan nietig he, I know the feeling (ook dat gevoel om het met zijn 4en te beleven) xxx

José zei

Wat een pracht en praal allemaal. Geweldige afsluiting van een mooie dag in zo’n leuk restaurant.